Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Teszt: SUUNTO Quest pulzusmérő sportóra

A 2013-as XTERRA felkészüléshez a SALOMON felszerelés mellé meglepetésként átnyújtottak nekem még egy, az edzéseim pontos kivitelezése szempontjából nagyon hasznos, Suunto Quest karórát!

suunto-quest-test-1 400

Első pillantásra nagyon megszerettem, könnyű, kényelmes viselet. Anyaga, puha, légies érzetet nyújt, ennek köszönhetően nincs a korábban használt pulzusmérő órámmal ellentétben az az érzetem, hogy ráragad csuklómra.

Suunto Quest pulzusmérő óra

Az órához hozzájutottam még kerékpáros, illetve futó kiegészítőkhöz, ezek segítségével, edzés közben pontos adatot kapok futás közben a megtett távolságról, sebességről. Míg kerékpározás közben, a főbb adatok mellé, a pedálcsapást is folyamatosan követhetem, ami jelen, alapozó időszakban nagyon fontos!

09 nov. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

A kerékpáros kiegészítők illetve a cipőre az érzékelő felhelyezése egyszerű, nem szükséges semmiféle szaktudás hozzá.

Az órán sem kell különösen állítani semmit, az első alkalommal kell csupán párosítani őket, ami gyerekjáték. Ez után már automatikusan érzékeli a „POD”-okat! Maga az órán egyszerre két adatot tudunk nyomon követni, azt, hogy melyik legyen a két adat, tetszés szerint állíthatjuk be magunknak.

suunto-quest-test-3 600

A pulzusmérő szíj, szerintem a létező legjobb. Nagyon kényelmes viselet, sokszor észre sem veszem, hogy magamon van. Nagy előnye, hogy az edzés elején nem kell benedvesíteni ahhoz, hogy mérjen!

Fontos megjegyezni még, hogy az eddig használt óráimmal ellentétben, egyedül ennél az óránál nem tapasztaltam azt, hogy megzavarodik, ha elmegyek egy magasfeszültségű vezeték környékén. Folyamatosan stabilan mutat minden adatot, ami nagyon hálás dolog!

Csak hab a tortán, hogy minden edzésemet, egy szempillantás alatt fel lehet tölteni a Suunto saját, Movescount edzéselemző alkalmazásra. Nem nagyon használtam ilyet még edzésnapló gyanánt, ez idáig a jól bevált „manuális” határidő naplós verziót alkalmaztam. Óriási segítség ez számomra, a kis „sticky” segítségével minden nap végén feltöltöm az aktuális edzéseim, amit aztán az őrületekig lehet elemezni. Mivel webes hozzáférést biztosít, ezáltal folyamatosan nyomon tudja követni az edzéseim, Zakariás Géza edzőm is, amit aztán a másnap reggeli úszóedzés során jól kibeszélünk.

suunto-quest-test-5 500

Kezdetben az óra automatikusan beállítja a pulzushoz tartozó edzészónákat, amit aztán később manuálisan is tudunk változtatni. Mivel a versenyek miatt nagyon sokat utazom, nem mindig lehet velem az, aki koordinálja az edzéseim. Ilyen esetekben óriási pozitívum még, hogy előre fel lehet rögzíteni edzéseket a Movescount alkalmazásba, amit aztán le tudok tölteni az órámra. Ilyenkor, maga az óra az, aki levezényeli az edzést! Az Suunto-nak hála, gyakorlatilag sosem edzem egyedül! 

suunto-quest-test-4 600

Ezúton is szeretném még egyszer megköszönni a Salomon, és a Suunto magyarországi képviseletének a támogatást és a bizalmat! Nagyon büszkén viselem majd őket a 2013 XTERRA világkupákon, és a hazai versenyeken egyaránt!

A SALOMON, Suunto elérhetőségek: salomon.com | suunto.com | suuntoorak.hu | trexpert.hu

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk