Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Szoros harcban a magyar tereptriatlon bajnoki címért Egerben, Mester Bálint győzelmével Kiemelt

  • Állapot: Archív

Eger mellett Felsőtárkány adott otthont a tereptriatlon Országos Bajnokságnak, ahol a férfi bajnoki címet Mester Bálint (X2S Superior TEAM), a nőit Szöllősi Boglárka szerezte meg.

A Bükk fantasztikus környezetében megrendezett versenyen az ország legjobbjai között több Európa- és Világbajnok is rajthoz állt. A legnagyobb csata Mester Bálint és Medgyes Gábor zajlott – mindketten álltak már sportág világbajnoki dobogóján. Mester jobb úszással előnnyel indult a kerékpáros pályára, ahol Medgyes utolérte és az élre állt.

19 aug. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás  

Mester nem hagyta magát leszakítani, a nehéz és technikás pályán szorosan haladt Medgyes mögött, a futásra tartogatva a döntést. A hosszú és kegyetlen emelkedőn, a futó pálya elején Mester kamatoztatta az utóbbi évek akadályfutó versenyeken szerzett tapasztalatát és végül közel másfél perces előnnyel ért célba Medgyes előtt. A harmadik helyet Váraljai Vázsony szerezte meg.

A hölgyeknél Poór Brigitta és Dósa Eszter távollétében más izgalmakat tartogatott a verseny, hiszen a fiatal Puruczki Dorina és Szöllösi Virág, valamint Szöllősi Boglárka, Tilk Zsófia és Fekete Ingrid is esélyes volt a győzelemre. Végül Szöllősi Boglárka egyenletes teljesítménnyel érkezett elsőként a célba, másodikként Puruczki, harmadikként Fekete.

A sportág legaktívabb magyar egyesülete a X2S Superior TEAM idén is nagy létszámmal vett részt a versenyen, két bajnoki aranyérmet szerzett (Mester Bálint és Tóth Viktor révén).

Az Egri Triatlon Klub és a X2S TEAM az elmúlt években lassan, de biztosan növeli a triatlon terepváltozatának a népszerűségét, így nem meglepő, hogy a fiatalok közül egyre több tehetséges sportoló kezd komolyan versenyezni a terepen. Közülük is kiemelkedik Bognár Ábel, Szöllősi Ferenc és Oberfrank Rezső, akik már nemzetközi versenyeken is letettél a névjegyüket.

A közönség nagy ovációja kísérte a két veterán triatlonista célba érkezését – Szebeni Endre és Fröchlich Henrik 70 év felett is csodálatosan fiatalos erővel teljesítették a távot és mosolyogva értek célba.

A nap folyamán gyerekversenyekre is sor került, a korosztályoknak megfelelő távokon állhattak rajthoz a jövő reménységei.

A sportág szárazföldi változatát, a terepduatlon Országos Bajnokságot szeptember 6-án rendezi meg a X2S TEAM a Kamaraerdőben a IX. Életfa terepfesztivál keretében.

Forrás: www.terepsport.hu

Fotó: X2S TEAM

 

Utoljára frissítve: csütörtök, 20 augusztus 2015 00:11

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk