Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Tereptriatlon ranglista vezető helyen Poór Brigitta Kiemelt

  • Állapot: Archív

Szombaton, Svájcban rendezték az XTERRA World Tour sorozat ötödik európai fordulóját, ahol Poór Brigitta hatalmas küzdelemben, rosszulléte ellenére a 2. helyen ért célba, így megerősítette vezető helyét a világranglistán.

Poór Brigitta a Merida Maraton Team-CST Salomon versenyzője már az úszásban az élre állt, jól depózott és elsőként indult a nehéz hegyikerékpár pályára, nyomában az olimpikon cseh Erbenovával és a többszörös bajnok osztrák Carina Wasle-vel.

29 jún. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás  

Brigi fejlődését mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a terepspecialista osztrák versenyzővel lépést tudott tartani, a depóba is szinte egyszerre érkeztek. A tapasztalat az osztráknak kedvezett, ellépett a terepfutás elején, de a mezőny egyik legjobb futójának számító Erbenovával való fej fej melletti küzdelemben a magyar triatlonista feljött a vezető Wasle-re és a három hölgy egy percen belül ért célba.

Már nem a szerencse kedvezett Briginek, hanem a sok éves tapasztalat és edzés hozta meg a gyümölcsét!

"Versenyt megelőzően nem tudtam képes leszek a rajthoz állni, megfordult a fejemben, hogy inkább pihennem kellene. De a verseny napján picit jobban éreztem magam, és mindenképpen versenyezni akartam. Az úszás egész jól sikerült, sikerült elsőnek a kerékpárra váltanom. A második kör végén ért utol az osztrák lány, akinek fel tudtam venni a tempóját. A depózás jobban sikerült neki, és hamar látótávolságon kívülre futott. Innentől a pozícióm megtartása volt a cél, de a cseh lánnyal való meccselés közben olyan jó tempót sikerült futnunk, hogy a cél előtt még az első hely is esélyes volt. Végül saját magamat is meglepve a 2.helyen sikerült célba érnem! Most gyorsan meg kell gyógyulnom, mert az XTERRA World Tour leghosszabb, legnehezebb futam következik! "

Brigi a következő hétvégén már Franciaországban a következő XTERRA World Tour futamon áll rajthoz, amely az egyik „non plus ultra” verseny a nemzetközi sorozatban – nehéz, hosszú és kegyetlen!

XTERRA Switzerland 2015

1. Carina Wasle AUT 2:29:42

2. Brigitta Poór HUN 2:30:13

3. Helená Erbenová CZE 2:30:38

4. Maud Golsteyn NED 2:33:24

5. Myriam Guillot FRA 2:35:14

Fotó: XTERRA, Karafa Balázs

Utoljára frissítve: hétfő, 29 június 2015 10:48

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk