Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Izomsérülések és szövődményei - a regenerációt gyorsító homeopátia

A direkt traumáktól eltekintve az izomsérülések leggyakoribb oka a túlterhelés, az „agyonhajszolás". Vagyis a sportorvosok által jól ismert „túl sok - túl gyakran – túl hamar" triász.Ehhez még hozzájárul a nem kellő alapossággal végzett bemelegítés, illetve edzés végén a levezetés hiánya. A felsoroltak magukban foglalják a sportsérülések potenciális lehetőségeinek teljességét. A banális izomlázból, izomgörcsből, izomkontraktúrából egy helytelen edzésprogram, vagy verseny izomszakadást, következményes fibrózist, meszesedést okozhat.

19 okt. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás  

Az időfaktor a sportban sorsdöntő tényező. A szövődménymentes gyógyulás feltétele a rögtön elkezdett szakszerű terápia, aminek része a regenerációt gyorsító homeopátia. A gyors gyógyulás a sportoló karrierjét határozhatja meg.

Izomláz

Kimerítő edzést/fizikai túlterhelést követő izomfájdalom. Az izomszövetben tejsav szaporodik fel. Tejsav akkor képződik, ha az izmok nem jutnak elég oxigénhez. A magas tejsavszint önmagában is fájdalmat okozhat. Az izmok tejsavtól való megtisztításának leghatékonyabb módja a testedzés folytatása, de lassabb, lazább tempóban! Legalább 48 óra szükséges ahhoz, hogy a fájdalmas izmok regenerálódjanak. Ezt a folyamatot gyorsabbá és teljessé tehetjük kiegészítő homeopátiás terápiával: Arnica montana alacsony potenciálban, naponta többször a tünetek elmúltáig, illetve Arnigel kenőcs lokális alkalmazása javasolt.

Izomgörcs

Az izom hirtelen összehúzódik, ami mögött a túlterhelésen kívül kiszáradás, elégtelen cukorbevitel, ásványianyag hiány, vitaminhiány is állhat. Adott esetben orvosi vizsgálat szükséges az ok kiderítésére. Támogató homeopátiás szerek a Cuprum metallicum, Arnica montana, Magnesium phosphoricum, illetve, ha folyadékvesztés áll a háttérben, akkor javasolt még a China rubra is.

Izomkontraktúra

Különbözik az izomgörcstől. Túlzott inger hatására részleges és tartós izomrost összehúzódás jön létre. Anatómiai elváltozással nem jár. A zavar az izomrostok belsejében, az ionok - Ca - szintjén van. A fájdalom fokozatosan alakul ki, izomláz formájában jelentkezik, mintha csomó lenne az izomban. Az izomszakadás előhírnöke. Ezért minden izomfájdalom esetén abba kell hagyni az izomtevékenységet. Elsőként jegelés ajánlott 15 percen keresztül, majd három-négy napon keresztül masszázs, és mellette Arnica montana. Ennyi idő alatt az izom visszanyeri rugalmasságát.

Izomszakadás

Lokális vérzéssel jár, a fájdalom „késdöfés" jellegű, megállítja a sportolót mozdulat közben. Orvosi vizsgálatot és kezelést igényel. A regenerálódást elősegítő homeopátiás szerek az Arnica montana, Hamamelis virginiana, Bellis perennis. Az edzést fokozatosan kell újra kezdeni, körülbelül a sérülést követő negyedik hét után. Az első verseny pedig az állapottól függően leghamarabb csak a hatodik hét után javasolt.

izomsérülés, szövődmény, regeneráció, homeopátia

Fibrózis

A nem tökéletesen gyógyult izomszakadás egyik szövődménye a fibrózis, amikor az izomszövet helyett a rugalmatlan kötőszöveti rostokból álló hegszövet alakul ki. Ha a fizikai aktivitás túl korán kezdődik, ha a rehabilitáció nem kellően történik, ha gyulladásgátló gyógyszer szedésére kerül sor a tökéletes gyógyulás akadályoztatva lesz. Fizikóterápia, masszázs mellett a regeneráció támogatására legalább 3 hónapon keresztül, javasolt a homeopátiás kezelés is. Arnica montana, Ferrum metallicum, Calcarea fluorica támogatják a regenerálódást.

Meszesedés

Sérülést követően az izomszövetben lezajlott vérzés során kiszabaduló vörösvértestek lebomlásakor kálcium is kerül az interstitiumba, amely ha nem tud a keringésen keresztül eltávozni, akkor lerakódik. A kezeléseket pontos diagnózis felállítása előzi meg. A nyirokkeringést serkentő masszázsok felgyorsítják a lerakódott kálcium eliminálását. Ugyanakkor, ha a kezelés túl későn kezdik, nem megfelelően végzik, nem tart elég ideig, vagy az edzésmunka, versenyzés túl korán megkezdődik, akkor a kalcium olyan mértékben rakódik le az adott helyen, hogy az már a rtg-felvételen is láthatóvá válik. A meszesedés felszívódását elősegítő homeopátiás hatóanyagok a Calcarea carbonica ostrearum és a Solanum malacoxylon.

Az adagolás és a szerválasztás a homeopátiás orvos kompetenciája.

Betegség esetén feltétlenül kérje ki orvosa véleményét!

Forrás: sportorvos.hu

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: hétfő, 24 augusztus 2015 00:48

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk