Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Néhány dolog, ami az Ironmanról általában nem hangzik el

ironman, edzés, triatlon, hawaii, depó, frissítés, futás, kerékpár

Az edzés és edzettség mellet számos olyan apróság van, ami egy Ironman versenyt meghatároz, befolyásol - és könnyebben megelőzhetőek a kellemetlen meglepetések. Pár ilyet összeszedtünk - nem fontossági sorrendben.

 

03 márc. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás  



1. A segítők nem gondolatolvasók. Akármennyire is képezettek és figyelmesek, nem tudják kitalálni a versenyző kívánságait, mit kér enni, inni - ez főleg ott számít, ahol egyszerre nagyon sok különböző dolog van a frissítőállomáson. Még rosszabb a helyzet, ha a mezőny elején vagy, amikor még nem annyira kerültek "harci" állapotba. Ezért nem bízd a véletlenre, ha kell, inkább szólj előre, mit kérsz, lassíts, vedd el - de semmiképpen ne dühöngj! Az csak neked árt, az Ironman hosszú verseny. Főleg ne várd meg, ameddig eléred a frissítő zóna végét - visszafordulni sokkal rosszabb, mint megállni.

{accesstext mode="level" level="registered:author:editor:publisher:manager:administrator:super administrator"} A tartalom további részének elérése csak regisztrált felhasználóknak!||
2. Bolyozás a kerékpározás első pár km-n. Egy nagyobb versenyen nem tudod elkerülni - főleg, ha az él vagy középmezőnyben vagy -, hogy az úszás után egyedül menjél ki a depóból bicajozni. Itt nem is figyelik éppen ezért a bolyozást, de neked sem kell idegeskedned miatta, ha többen is a kerekedre ragadnak. Később biztosan leszakadnak vagy megelőznek, de ez az idegeskedés nem éri meg.

3. A depóban minden pulzuszóna felborulhat. Biztosan van egy nagyszerűen megtervezett pulzusgrafikonod az Ironmanra. Ezt azonban felejtsd el e depóban, öltözés közben! A rohanás, feszültség, le- föl állás, kapkodás a pulzusodat az egekbe viheti. Ezen ne aggódj, ha nyugodtan indulsz el a depóból, pulzusod hamar beáll a megfelelő értékre. Ha idegeskedsz, akkor nem. Persze jobb, ha nem kerülsz ebbe az állapotba, erre is lehet készülni. Mindentől függetlenül bicajon 10-15, futásnál 5-10 perc mindenképpen kell, ameddig a pulzuszóna beáll.

4. Egyéni frissítő leadása. Gyakran megesik, hogy különböző okokból a féltávhoz leadott egyéni csomagod nem a teáltalad mért féltávnál van, hanem elöbb vagy később. Legtöbbször nem kell kétségbe esned, a csomag ott lesz és ha előre ismered a pályát, akkor könnyen ki tudod várni, ameddig eléred. Ha lehetséges személyes frissítés és vannak barátaid, akik elvállalják, akkor a segítség nekik is nagy élmény.{/accesstext}

5. Depócsomag és az értékes holmik. Bármit is pakolsz a depózsákodba, előfordulhat, hogy verseny után nem találod, akár sport holmik vannak benne, akár személyes értékek. Ezért csak a legszükségesebbeket tedd bele, amelyek elvesztése nem fáj a verseny után. Tartalék gumit, italt, zselét, ennivalót, naptejet be tudsz szerezni verseny közben is, ha nagyon szükséges.

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk