Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Szőnyi Ferenc triatlon versenyző nyerte a The Hell Race ultrafutóversenyt Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

113 óra, 13 perc, 29 másodperces idővel nyerte meg Szőnyi Ferenc az indiai Himalája hágóin át kacskaringózó The Hell Race nevű ultramaratont. A tíz éve folyamatosan emberfeletti módon teljesítő komáromi versenyző akár lassíthatott is a végén, hiszen addigra már mindkét riválisa feladta a versenyt. (A szintidő 120 óra volt.)

26 jún. 2017 Hozzászólás: Hozzászólás  
Szőnyi Ferenc triatlon versenyző nyerte a The Hell Race ultrafutóversenyt Foto: The Hell Race

 Az ötnapos versenyt összesen három meghívott induló vállalta, Szőnyin kívül a francia Guillaume Arthus és az indiai Bhupendra Singh Rajput. Előbbi az első szakaszon szenvedett térdsérülést, utóbbi a harmadik napon adta fel, 290 kilométer megtétele után.

A Manali és Leh között vezető verseny azért különösen durva, mert adott esetben napon belül kellett mínusz tíz fokos és plusz harminc fokos hőmérsékleteket elviselni. Az egyik hágó, amin át kellett futni, 5343 méter magasan volt, de a verseny átlagmagassága is négyezer méter feletti.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Szőnyi "Racemachine" Ferenc, legendás magyar ultrafutó pályafutásának legelképesztőbb része, hogy 2007-ben, 41 évesen kezdett egyáltalán futni. Néhány évvel később viszont máris a világ élvonalában volt az ultrafutásban, teljesítette többek között a 246 kilométeres Spartathlont, megcsinálta a tízszeres, a húszszoros és a harmincszoros Ironmant, átbiciklizett az amerikai kontinensen, tavalyelőtt pedig harmadik lett a 333 kilométeres nepáli a La Ultra versenyen.

Jelmondata: 

Képes vagyok rá, megtehetem, és meg is teszem!

A verseny után ezt nyilatkozta:

"Hát keresem a szavakat. Nagyszerű dolgot vittem véghez. Mondjuk pont így képzeltem, bár ez nagyképűen hangzik.. Ha nem vágysz arra hogy tejesítsd a teljesíthetetlent, azt akkor soha el nem éred. Két év után futva visszatérni Leh-be és a stupához érve átszakítani a leghosszabb verseny célszalagját- majd magasba emelni a Magyar lobogót, ennél számomra nincs szebb és büszkébb dolog!"

Forrás: Szonyi Ferenc Versenynaplo  | 444.hu 

Utoljára frissítve: hétfő, 26 június 2017 00:53

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk