Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Camille Herron egy órát javított a százmérföldes futás világcsúcsán Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A hétvégén az amerikai Camille Herron szinte felfoghatatlanul sokat, 63 percet javított a százmérföldes futás világrekordján. A 160,9 kilométeres távot 12 óra 42 perc 39 másodperc alatt teljesítette a Tunnel Hill 100-on.

18 nov. 2017 Hozzászólás: Hozzászólás  
Camille Herron a 2017-es Comrades Marathon céljában Camille Herron a 2017-es Comrades Marathon céljában Foto: AFP

Az ultrafutás sokaknak hobbi, amatőrök versenyeznek, de ugyanakkor egyre inkább teljesítménysporttá is válik, főleg a női mezőnyben javulnak félelmetesen nagy ütemben az idők vagy a megtett távok, ha időre menő versenyekről van szó.

Herron indult már korábban is ultratávokon, idén megnyerte a 89 kilométeres Comrades Marathont is – ő egyébként minden idők leggyorsabb nője, aki szuperhős (ő pókembernek öltözött) jelmezben futott maratont – , de néhány hete még abban sem volt biztos, hogy elindul a Tunnel Hillen, ami végül első befejezett százmérföldes versenye lett.

Nemcsak a női világrekordot döntötte meg, de övé lett minden idők legjobb Egyesült Államokban elért ideje is. Amerikai férfi sem futott még nála gyorsabban száz mérföldet hazai pályán. A férfi világcsúcs még a görög Janisz Kúroszé 11:46:37-tel.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Induláskor eldöntötte: a maximális pulzusának 75 százaléka lesz az a küszöbérték, amit nem lép át futás közben. Így tudta sokáig tartani az ideális tempót anélkül, hogy fejre állt volna. A 35 éves nő olyan tempóban futott, amit sok hobbifutó még egy kilométeren sem ér el. Átlagban 4 perc 44 másodperces kilométereket futott úgy, hogy olykor muszáj volt megállnia. Például egy sörre.

Herron 80 mérföldig óránként elfogyasztott két sportzselét és itta az előre bekevert sportitalát. Addig azonban elege lett a bevitt cukorból, és sörre váltott. A Runnersworldnek azt mondta, másfél dobozzal megivott, amivel helyre is hozta emésztési zavarait.

Elmondta, hogy jövőre sok terepversenyen szeretne indulni, szereti a gyorsabb pályákat, így a American River 50 Mile, a JFK 50 Mile és a The North Face 50 Mile versenyeket. Ezeken kivül tervezi az IAU 100 km Világbajnokságot és természetesen két nagy sikerének helyszínét is újra meglátogatná: a Comrades Marathon és Western States 100 futásokat.

Forrás: index.hu | WIKI | Interjú: irunfar.com

Utoljára frissítve: szombat, 18 november 2017 01:34

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk