Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Cyprus Sunshine Cup harmadik szakasz - 1. Benkó Barbara, 2. Gunn-Rita Dahle, 3. Sabine Spitz… Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Ilyen eredménylistát még nem látott a világ, Benkó Barbara a mountain bike sport két meghatározó alakja, Athén és Peking olimpiai bajnokai előtt nyerte meg a Cyprus Sunshine Cup harmadik szakaszát!

25 febr. 2017 Hozzászólás: Hozzászólás  

A prológon elért negyedik hely után a német Focus XC Team versenyzőnője az 52 kilométeres első maraton-etapon szintén negyedik lett. Kisebb csetepatéba is belekeveredett a későbbi győztes belga Githa Michiels-szel, aki le akarta szorítani verseny közben. Barbi tegnap ezt írta a történtekről:

Ma is egy 4.hely! Viszont összetettben 2. helyre léptem elő!!! Hopp hopp! Szereztem pár újabb tetoválást is, de a győztes belga lány nem járt sikerrel, amikor ki akart ütni… Nagy baj nincs szerencsére, csak horzsolások, a kisujjamat a holnapi szakaszra viszont rögzíteni kell, mert az odavan, de talán nem lesz rá nagy szükségem…

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Az igazi “Hopp hopp” azonban ma következett a négynapos mountain bike versenyen… a 66 kilométeres 3. etapon Barbi győzelmet aratott a dobogóról pedig olyan kép készülhetett, amit örökre ki lehet tenni a vitrinbe. Barbi a következőket mesélte a mai napról:

Az elejétől fogva jól ment. Igyekeztem senkivel sem foglalkozni, mentem a saját tempómban, de a mezőny elején… Aztán Spitz tempót váltott és szétszakadtunk, de még így is maradtunk páran elöl, kb. 8-10-en Onnan jött egy technikás hosszabb single trail, majd hullámos terep és ott végleg szétszakadtunk, az élen Rita, Spitz, Michiels, Engen, egy cseh csaj és én maradtunk. Jött a nagy hegy, ott a Michiels belószolt és ketten elszakadtunk. Nem tudott leszakítani, de menni sem akart utána. Aztán értésére adtam, hogy jó lenne ha már menne, nekem tökmindegy, ha utolérnek, rajta van a sárga, vagy dolgozzon velem, de vezetni csak én nem fogok. Aztán mentem, de nem vezetett… a hegy végén meglószolt, de nem tudtam vele menni, nem akartam szétszakadni, mert még volt hátra 25 km.

Lefelé utolértem de imádkoztam, hogy érjek le mert iszonyúan fájt a kezem a rázkódástól és nem tudtam rendesen tartani a bicót… lefelé nem ügyes, de előzni sem tudtam, felért ránk Spitz és Rita is, így együtt mentünk az utlosó 15-ön.Próbáltam észben tartani miket mondott nekem Balázs (Rózsa), hogyan kell sprintelni, mert sejtettem, hogy az lesz a vége. Igyekeztem minél többet 2. helyen menni, hogy jó helyről kezdjem. Tudtam, hogy a végén van egy hajtűkanyar, megnéztem rajt előtt a pálya végét. Ott lezártam az ívet és ami a csövön kifér a célig és leszedtem őket. Nagyon durva érzés megverni ilyen neveket… kicsit ezt még emésztenem kell… Remélem az ujjam kibírja még a holnapi XCO alatt, most nagyon kék, valószínű el van törve… De ezzel nem lehet mit csinálni. Összeragasztottam, így pont belefér a kesztyűbe nagy nehezen és nem tud mozogni… Így annyira nem fáj és igyekeztem nem foglalkozni vele.

Vasárnap befejező szakaszként egy XCO futam vár a mezőnyre, Barbi most a belga Michiels mögött összetettben 20 mp-vel elmaradva második, Sabine Spitz további 5 mp-vel harmadik, a negyedik Alexandra Engen már három perces hátrányban. A férfiaknál a cseh Jaroslav Kulhavy egyeduralkodó, két szakaszt is nyerve vezeti az összetettet.

ciprus sunshine cup 2017 1

A Cyprus Sunshine Cup szakaszai

Feb. 23.           Lefkara-Skarinou
Time Trial 14,6 km/ 725 m Downhill, 135 m felfelé

Feb. 24.           Lefkara-Lefkara
Point to Point 52,2 km /2154 m szint

Feb. 25.           Lythrodontas-Lythrodontas
Point to Point 66,2 km/1993 m szint

Feb. 26.           Mantra Tou Kampiou, Machairas
Cross-Country 5,9km/217 m szint körönként

Forrás: bikemag.hu 

Utoljára frissítve: szombat, 25 február 2017 23:51

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...