Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Júniusban átadásra kerül az Esztergom-Budapest vasútvonal

  • Állapot: Archív

A vonat nem vár, szemben az Esztergom-Budapest vasútvonal mentén élőkkel, akiknek még nyárig kell türelemmel lenniük. Június 19-én indul ugyanis útnak az első járat, amely már a teljes vonalon közlekedik.

A terepsportok kedvelőinek így Piliscsaba, Pilisvörösvár és Solymár is sokkal könnyebben elérhető lesz!

Még mindig gőzerővel folyik a munka az Esztergom-Budapest vasútvonalon, de már egyre közelebb a teljes szakasz átadása. Különösen mivel a három részre bontott beruházás első két üteme –– az Esztergom-Piliscsaba, valamint a Piliscsaba-Pilisvörösvár közötti pálya –– elkészült, sőt a műszaki átadás-átvétel is lezajlott.

22 febr. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás  
A vasút építési munkálatai A vasút építési munkálatai Pilis TV

A harmadik szakaszon is befejeződött már a töltésépítés és a vágányfektetés is, de jelenleg még Pilisvörösvár és Aquincum között a vízépítési, műtárgyépítési és közműkiváltási munkák zajlanak. Mindehhez fűződően épül a Solymárra vezető út és a hozzákapcsolódó új, külön szintű csomópont, illetve P+R parkolók is  – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Loppert Dániel kommunikációs vezető kitért arra is, hogy ezzel párhuzamosan a szakemberek a biztosítóberendezéseket telepítik, a Pilisvörösvár-Piliscsaba szakaszon pedig olyannyira előrehaladott állapotban van ez a munkafázis, hogy itt már megkezdődtek a tesztelések és a vizsgálatok is.

A következő hónapokban az Óbuda-Pilisvörösvár szakaszon is ez a munkafázis zajlik majd, valamint az Északi vasúti összekötő híd-Pilisvörösvár között több új – Aranyvölgy, Vörösvárbánya és Szélhegy –– megállóhely kivitelezése is folyik. A megállóhelyek környezetében már a P+R parkolók is épülnek. A korábbi állomások esetében pedig jól haladnak az épületek felújítási munkái, melyek az ütemterv szerint a teljes vonal átadására be is fejeződnek.

Pilisvörösváron emellett az aluljáró építése is terv szerint halad és jelenleg a szerkezet 90 százalékos készültségen áll. A szerkezetépítés munkák már teljes egészében elkészültek, legkorábban áprilisban pedig bevezetik a forgalmat az aluljáróba. Ekkor azonban még a 10-es út egy része nem a végleges nyomvonalán fog haladni. A mostani terelőút elbontása után, a forgalom átterelésével a végleges nyomvonal átadása és az utómunkálatok befejezése a nyár folyamán várható.

A jelenlegi tervek szerint június 19-én, a nyári menetrendváltással fog megindulni a vonatforgalom az egész vonalon. Akkor azonban még a megszokott Siemens kocsikkal, az új, Flirt vonatok a vonal villamosítása után 2016-ban kezdhetik a szolgálatot Esztergom és Budapest között.

 

Útépítés a vasút mellett

Két jelentős útépítési beruházás is kapcsolódik a vasútfejlesztéshez, melyek közül az ürömi T-csomópont korforgalommá alakítását a 10-es út mentén élők gyakorlatilag egy emberként várják lélegzetvisszafojtva. A NIF tájékoztatása alapján, a munka itt is a terv szerint halad: elkészült a Borosjenői patak átvezetését szolgáló, nagy átmérőjű, hullámosított acél lemezhíd útburkolaton kívüli része, valamint a nagytömegű földmunka egy része.

„„Ha az időjárás engedi, folytatódik a földmunka, és épülhetnek az útburkolati rétegek a körpálya jelenlegi, burkolaton kívüli részén. Addig a munka az autószerviz mögötti út megközelítését szolgáló kishíd építésén folyik. A műszaki átadás záró időpontja ez év július eleje"” -  részletezte a Loppert Dániel.

Az infrastruktúra fejlesztő kommunikációs vezetője hozzátette, épül továbbá az ürömi csomópont és Kocsis Sándor utca közötti külön szintű kereszteződés is, valamint folyamatban van az Aranyvölgy utca kiszélesítése is. A tervezési munkák elkészültek, a közmű engedélyeztetés zajlik. A kivitelezési munka keretén belül már befejeződtek a külterületi épületbontások, a szükséges fakivágások, lőszer mentesítések valamint a kerítésbontások. A földmunkák a téli időjárás miatt még nem indultak el, de ezzel együtt a projekt tervezetett befejezése idén ősz vége.

(varkapuinfo.hu)

Utoljára frissítve: vasárnap, 22 február 2015 08:34

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk