Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

TESZT Casco SX-20 - Polarized szemüveg, fotokromatikus lencsével

2010-ben lézeres szemkorrekción estem át. A cél akkor az volt, hogy látásélességem tökéletes legyen. A műtét sikerült, de azóta különösen fontos, hogy a szaruhártyámat minden körülmények között maximálisan védjem.

Olyan szemüvegre van szükségem, ami az UV sugarakat 100 %-osan szűri, megvéd az esetleges mechanikai hatásoktól, és komfortos a viselete.

Mivel sokszor nincs idő arra, hogy a napsugárzásnak megfelelően cserélgessem a szemüveg lencséit, ezért nagyon praktikusnak tartom, ha egy szemüveg napközben szinte minden időben viselhető.

casco sx20 600

A Casco SX20 ilyen!

 

20 máj. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

A szemüveghez egyébként 3 pár lencse tartozik:

 

Shade szám

színárnyalat

használat

Cat.0

enyhén színezett lencse, tiszta

csekély napsugárzás mellett, szürkületkor

Cat.2

közepesen sötét (narancssárga)

általános használatra

Cat.3 (fotokromatikus)

sötétvöröses barna-narancssárga

intenzív napsugárzás mellett, általános használatra ill. szürkületig

 

 

{jb_info}(a shade-szám, mely az EN 174 szabvány szerinti szűrűkategória beosztását jelenti){/jb_info}

Az utóbbi a már említett fotokromatikus, ami azt jelenti, hogy a fényviszonyoknak megfelelően változtatja a sötétségét, ez által mindig védi a szememet, még szürkületkor is megfelelően lehet látni benne, mert ilyenkor kivilágosodik.

Ha mégis sötétnek tűnne, akkor ott van a cat.0 lencse (tiszta), mely a nagyon gyenge fényviszonyok mellett biztosít védelmet, elsősorban a kimondottan borongós, napsütésmentes időszakokban.

A CASCO SX20 előnyei

{jb_iconic_star}- a szemüvegkeret könnyű, rugalmas műanyag, csupán 22 g, ezért szinte alig érezni a viselés közben.{/jb_iconic_star}

{jb_iconic_star}- az orrnyereg és a szárak gumírozottak, ezáltal nem csúszkál és futás közben is stabilan a fejen marad. Aki futáshoz szeretné használni, annak csak ajánlani tudom, én már sokszor tapasztaltam ezt a különösen jó tulajdonságát{/jb_iconic_star}

{jb_iconic_star}- a fotokromatikus lencse, mely a napsütésnek megfelelően változtatja a színárnyalatát, ezért szinte minden időben használható a lencse cseréje nélkül.{/jb_iconic_star}

{jb_greenbox} A gyártó cég CASCO weboldala{/jb_greenbox} {jb_brownbox}A termékeket az x2s tereptriatlon egyesületnek köszönhetően a Casco szponzoráció keretében kaptam, melyet ezúton köszönnék meg.{/jb_brownbox}

Bali

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...