Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /home/terepspo/public_html/images/test/SalomonXAPRO3D
×

Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/test/SalomonXAPRO3D

SALOMON XA PRO 3D akcióban, terepfutó teszt prológus

Az alapozó edzések tökéletes körülményeket nyújtanak a Salomon XA PRO 3D cipő teszteléséhez. Mint korábbi cikkünkben írtuk, az XA PR 3D kifejezetten nyugodtabb tempójú terepfutáshoz ajánlott, változatos terepen.

A teszt jelenleg a 250. km-nél tart, ezalatt a cipő kapott hideget, meleget, sarat, homokot, követ - igazi őszi oldalát mutatta a természet. Szerencsére azért több volt a jó idő, mint a rossz...

A legutolsó futás volt az egyik vízválasztó, 30 km táv és 1200 m szint a Pilisben, már igazi novemberi talajon: kicsit saras, csúszós, tapadós, de azért jól futható. Helyenként nagy tócsák, pocsolyák tarkítják ilyenkor a terepet, amelyeket ilyenkkor még ki lehet kerülni.

12 nov. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

Az őszi erdő csodálatos környezetet ad a nyugodt és szemlélődő futáshoz, amikor az ember csak ámul és bámul a fák és bokrok színvilágán, a napfényben fürdő hegyoldalak formáiban. Az igazi élénk színű ősz már elmúlt, de az erdőben csodálatosak a színek.

Az Életfa és X2S terepfesztivál MTB pályáján - ami hamarosan egy új játék és megmozdulás része is lesz - szinte minden talaj és domborzati elem kipóbálható, ami hazai kürölmények egyáltalán elérhető.

A SALOMOJN XA PRO 3D pont ilyen terepen bizonyítja jó tulajdonságait! Általános terepfutó edző és közepesen gyors sebességig verseny cipőnek is kiválóan alkalmas. Stabilan fogja a lábfejet, az új fejlesztésű belső burkolat rugalmasan, de biztosan tartja minden terepen. A cipő amúgy is nagyon stabil, minden lépésnél nagy biztonságot ad, még az apró köves görgetegeken is.

Mély homokban és saras terepen is jól működik, de nem ez az igazi eleme! A homokban nem kapaszkodik úgy, mint a Speedcross, a sárban enyhén csúszkál - ugyanakkor a talpa nagyon hamar ledobja a ráragadt sarat (igazából nem is ragad rá) és a stabilitás érzés feledteti a "dagonya-feelinget".

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://www.terepsport.hu/images/test/SalomonXAPRO3D

Csillapítása terepen ideális még nagy súlyú embereknek is, betonon azonban kicsit keménynek bizonyul. Hoszzú betonos futásra semmiképpen nemjavasolt, testsúlytól függően azért a 10-15 km még bőven belefér, hiszen a talpa is legendásan időtálló.

Futás közben élmény volt az új csökkentett súly és a megnövelt stabilitás együttese, az új talpkiképzés és sokkal erőteljesebb és sokrétűbb, mint a korábbi változatoknál.

250 km után nyugodt szívvel értékelhetjük a cipőt


 (ajánlott)


- minden terepre ajánlott, de maximumát a keményebb felületeken hozza
- kiváló edzőcipő
- versenycipőnek kb. 4:30-5:30 p/km tempónál ideális (ez a tempó azonban stílus és testsúlyfüggő is)
- betonon 15 km-ig teljesen megbízható, stabil edzőcipő
- nagyobb testsúlyhoz is megfelelően stabil
- túrázáshoz, futótúrázáshoz
- téli, havas futásokhoz különösen jó

 (nem ajánlott)


- gyors versenyekhez
- vékony lábfejűeknek
- szélsőséges terepviszonyok közé (mély sár, mély homok, jég)

További információk a SALOMON termékekről, akciókról és eseményekről

A Salomon terepfutó és outdoor oldala: Miénk a terep

Salomon termékek: Overland | Trexpert | Sarkcsillag | Maratonman Depó

Közös edzések, programok: X2S TEAM

Utoljára frissítve: szombat, 07 február 2015 13:26

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk