Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 29. Hétfő  Ma Péter napja van.  

Mester Bálint ismét az Év tereptriatlon versenyzője Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Mester Bálint a magyar terepsport egyik kiemelkedő versenyzője, idén 4. alkalommal vehette át az "Év tereptriatlonistája" címet a Magyar Triatlon Szövetség gáláján. A sikeres évzáró kapcsán kérdeztük a jelenről és a terveiről.

19 nov. 2018 Hozzászólás: Hozzászólás  

Bár a terepsport.hu olvasói minden bizonnyal jól ismerik Bálintot, úgy gondoltuk hogy egy rövid bemutatkozás segít felfrissíteni a Bálinttal kapcsolatos ismereteket.

Mester Bálintnak hívnak szenvedélyem a tereptriatlon. Gyerekkoromban nagyon gyenge volt az immunrendszerem, és az orvos tanácsára kezdtem először karatézna, aztán focizni, majd 11 évesen érkeztem meg a triatlonhoz. Párhuzamosan csináltam a focival, de a triatlonban nagyobb perspektívát éreztem és jobban élveztem. 16-18 éves koromban kezdtem el a Tereptriatlont. Hamar jó barátságba kerültem Tóth Viktorral aki a Cross to Save vezetője volt. Ez az egyetlen tereptriatlon egyesület itthon, sokat jártunk itthon is és külföldön is versenyekre. Mindig jellemző volt rá is és rám is, hogy nagyon aktív életet éltünk. Most a Cross to Save utánpótlásával foglalkozom amellett, hogy 8 éve testnevelő tanár vagyok. Magánéletem úgy alakult, hogy már 3 gyermekem van és idén építettünk egy házat.

Mi történt 2018-ban?

Ebben az évben 4 nagy dolgot csináltam. Az egyik, hogy a Vasi Vasember nevű Olimpiai Távú versenyen (ahol több mint 600-an vettek részt), sikerült a bronzérmet megszereznem az összes induló közül. A harmadik legnagyobb dolog, hogy sikerült idén is megvédeni a Bajnoki címemet Tereptriatlonban. A második dolog, hogy Atlétikában a Hegyifutó Országos Bajnokságon Ezüstérmet szereztem sok komoly atléta között, és ezzel kvalifikáltam magam a Hegyifutó Világbajnokságba Andorrába. A legnagyobb dolognak pedig azt tartom, hogy Szlovákiában sikerült megnyernem a legkomolyabb pénzdíjazású Tereptriatlon kupafutamot.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Mindenki örül, ha összejönnek a dolgok, de a sikert sose érzem igazán sikernek, mert nagyon elszigetelt a sportágam és ha elérek valami eredményt, a körülöttem lévő emberek csak onnan tudják, hogy valami jól sikerült, hogy megosztom a Facebookon. Vannak emberek, akiket hidegen hagy, hogy idén negyedszer lettem az Év Sportolója Tereptriatlonban. Emiatt egyáltalán nem érzem magam sikeresnek. Lehet, hogy ez az ami előre hajt.

Reggelente a Hajós Alfréd uszodában szoktam úszni, ha nem kell felkelni éjszaka a gyerekek miatt. Kerékpárral szoktam járni a munkahelyemre, és az edzésen a gyerekekkel szoktam futni. Mostanában ennyire van időm. Edzéstervem nincs amikor van időm és erőm mozgok.

A sportkarrierem úgy látom, hogy fizikálisan 6-7 évig tudok még javulni, de nem tudom lesz e elég időm az edzésre.

Egy kb. 10 kg körüli karbon MTB-al versenyzek és az „álom” az, hogy 1 kg-al legyen könnyebb. Elégedett vagyok ezzel is, csak edzeni kell és halad...

A tereptriatlon külföldön nagyon erősen fejlődik és nagyon sokan versenyeznek komoly szinten, itthon sajnos kevesen érzik ezt a sportot magukénak ezért itt nem nagyon fejlődik. Remélem ez változni fog.

mester balint tereptriatlon x2s 2018 1

Az én 10 multisport tippem

1-Minden nap mozogj legalább 1 órát

2-Törekedj aktívan élni

3-Törekedj egészségesen élni

4-Törekedj a természetben sportolni

5- Inkább eddzél lassabban 2x mint 1x gyorsan

6-Figyelj oda az étkezésedre

7-Figyelj oda a folyadék beviteledre

8-Próbálj másokat is bevonni az aktív életbe, ha neked is tetszik

9-Járjál futva, vagy bringával, ne használj más eszközt

10-Mozogj és érezd jól magad

+1 Nyújtsál rendszeresen

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: hétfő, 19 november 2018 16:24

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk