Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 16. Csütörtök  Ma Mózes és Botond napja van.  

MTB világkupa Nove Mesto na Morave: Vas Kata Blanka ötödik és hatodik a két egymást követő U23-as XCO futamban

  • Állapot: Aktuális

Szeptember 29. és október 1. között Csehországban vette kezdetét a 2020-as hegyikerékpáros világkupa-sorozat. A magyar színeket Benkó Barbara (női elit), Vas Kata Blanka és Schmidel Regina (női U23) valamint Palumby Zsombor képviselték.

05 okt. 2020 Hozzászólás: Hozzászólás   velo.hu
MTB világkupa Nove Mesto na Morave: Vas Kata Blanka ötödik és hatodik a két egymást követő U23-as XCO futamban Foto: UCI

 Az U23-as lányok futama nem kezdődött túl jó előjelekkel, Vas Kata Blanka már az első kanyarban elcsúszott, minek eredményeképpen az utolsó helyre esett vissza. Onnan próbált meg felzárkózni, ami olyannyira jól sikerült, hogy az első kör második felét már az élbolyban kezdte. Aztán sajnos ismét meg kellett állnia, ugyanis elszakadt a bowden a Dropper Postjában (állítható nyeregcső). A technikai szervizelést követően a harmadik-negyedik helyen haladt, de mivel a csehországi pálya az egyik legtechnikásabb, így a lejtmenetekben nagyon sokat vesztett a Dropper Post hiányában, ennek okán lett végül ötödik, ami első éves U23-as versenyzőként egy egészen kiváló eredmény

A cikk folytatódik a hirdetés után...

„Jól éreztem magam a verseny során, sajnos az első kanyarban elcsúsztam, de bizonyítva azt, hogy jó formában vagyok hamar visszaértem a mezőny elejébe. A bowden szakadás után is próbáltam tartani a pozíciómat, s bár nem volt könnyű napom, bizakodóan tekintek a jövőbe, várom a következő versenyeket” – mondta Blanka közvetlenül a célba érkezést követően.

Vas Kata Blanka teljesítményével 40 UCI világranglista pontot gyűjtött, miközben Schmidel Regina a huszonötödik helyen zárt, így ő egy ponttal gazdagodott. A futamot az olasz Giorgia Marchet nyerte.

A női elitben Benkó Barbara a huszonnegyedik helyen zárt, ezzel 58 világranglista pontot gyűjtött, míg a férfiaknál Palumby Zsombor a 101. pozícióban gurult át a célvonalon, amely három pontot ért. Előbbi futamot a francia Loana Lecomte, utóbbit pedig a dán Simon Andreassen nyerte.

Október 3-án, szombaton állhattak rajthoz a huszonhárom éven aluli lányok és fiúk. Előbbiek futamát a holland Carmen del Ceylin Alvarado nyerte az olasz Marika Tovo és a francia Héléne Clauzel előtt, miközben Vas Kata Blanka ezúttal is remekül versenyezve az előkelő hatodik helyen zárt (mint arra emlékezhetünk az első világkupát az ötödik helyen abszolválta), ezzel harmincöt UCI világranglista pontot gyűjtve. Blanka a győzteshez képest bő két és fél perces hátránnyal ért célba. Schmidel Regina a harminckettedik pozícióban gurult át a célvonal, sajnos ezúttal így pont nélkül maradt.

Az U23-as fiúknál az első fordulóhoz hasonlóan ismét a brit csodagyerek Thomas Pidcock ünnepelhetett, magyar induló nem volt.

Forrás: velo.hu

Utoljára frissítve: péntek, 06 november 2020 17:40

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk