Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Magyar ezüst és bronz a román tereptriatlon bajnokságon Kiemelt

  • Állapot: Archív

Sportolóink újabb nemzetközi dobogós helyekkel gazdagították a magyar terepsport dicsőségfalát: Mester Bálint ezüst-, Váraljai Vázsony bronzéremmel tért haza Erdélyből, a román tereptriatlon bajnokságról.

13 szept. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás  
Mester és Váraljai a dobogón Mester és Váraljai a dobogón

Erdélyben, Bözöd község mellett rendezték meg a román bajnokság záró futamát, ahol Mester Bálint (X2S Superior TEAM) és Váraljai Vázsony(TEAM Econix) is rajthoz állt. Mindketten ismert versenyzők Erdélyben, hiszen több győzelmet, dobogós helyet szereztek már. Bálint idén a szakág mindkét számában (tereptriatlon és terepduatlon) magyar bajnoki címet szerzett, így komoly esélyekkel állt a rajtvonalra.

A legerősebb ellenfél a román bajnok Ciprian Balanescu volt, aki Bálinttal fej fej mellett haladt végig. A magyar sportoló jobbak bizonyult az úszásban, kerékpáron váltva vezették a mezőnyt, ám a táv második felében Balanescu egy technikás emelkedőn előnyt szerzett és Bálint hiába futott jobban, nem tudta megszerezni a győzelmet.

Mindig meglepetést okoz Erdély. Szépsége mondhatni felülmúlhatatlan..
A verseny így szép emlékké válik, még akkor is ha vannak nehézségek. Itt is voltak..
Az úszás 1000 m volt, egy 20 fokos tóban, ahol egy rossz rajtot követően 10-en elúsztunk több mint 100 m-t majd egy hajó állított meg minket. Visszaúsztunk, nem túl alacsony pulzussal és rá 10mp-el volt az igazi rajt.
Sikerült elsőnek kijönni a tóból(jó érzés volt) Köszönet érte Csaba Tóth-nak az úszó edzésekért! A bringázást, már Ciprian Balanescu-val folytattam a Superior 977-el lehagyva a többieket. A táv feléig haladtunk együtt, és nem is tűnt keménynek a tempó, inkább én mentem elöl, mert lassúnak tűnt. Aztán jött egy saras emelkedő, ahol agyagos volt a talaj és a kerekekre feltapadt a sár. Ciprián sárgumival volt és neki szépen elforgott, nekem viszont a lejtőn is futni kellett a bicikli mellett, mert nem gurult a kerekem.
Nagyon nehéz lett a bringa és nagyon megterhelővé vált a pálya. Kb 2.5 percet kaptam ezen a szakaszon. Sajnos itt úszott el az első hely. (be kéne szerezni egy sárgumit)
Amikor beértem a depóba, már jött kifelé Ciprian. Futásnál a jelöléseket kellett kicsit keresgélni, így nem tudtam saját tempóban haladni, de mégis sikerült közeledni hozzá.
Végül a második helyen végeztem
Mester Bálint (X2S Superior TEAM), a verseny ezüstérmese

Harmadik helyen Váraljai taktikus versenyzéssel és egyenletes teljesítménnyel érkezett célba.

Sajnos ezen a vidéken sok medve jár, főleg abból a fajtából, amelyek szeretik leszedni a pályajelölő szalagokat, így ennek egy páran áldozatul estek. Én bíztam a megérzéseimben, így sikerült a kijelölt pálya és a teljesített pálya közti 99%-os lefedettség, az az 1% annak volt betudható, hogy a helyenként – az út teljes szélességében fellelhető – agyagos sár oly mértékben megviccelt bennünket, hogy inkább felmentem a füves-dombos részre, ahol cserébe a fűvel ápolt hirtelen komolyabb barátságot a kerékpár minden alkotóeleme. Ez a kapcsolat odáig fajult, hogy már az ősanyánk által kiváltott gravitáció sem segítette lejtmenetben az előrehaladást. Ez a pedálozás nagy sikert és komoly vidámságot aratott a helyi 7-12 éves lakosságnak – végülis ez is valamiféle sikerélmény, bár kicsit átmanifesztálódott az ideális tartományból.Váraljai Vázsony, a verseny bronzérmese

Fotó: X2S TEAM | Eredmények

 

Utoljára frissítve: vasárnap, 13 szeptember 2015 23:31

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk