Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

MSR - Military Survival Run, egy kemény OCR verseny Pápán Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Ha OCR - terepakadályfutás, akkor az elsők között kell említeni az MSR néven elhíresült Military Survival Run versenyt, amelyet a Pápai katonai bázison rendeznek meg. 2018-ban katonai futam, ahol a hivatásos állományon kívül csak meghívott civilek indulhatnak és külön nyílt futam.

2018, katonai futam: 12,3 km 33 akadály - sár, mocsár, víz, nehéz terep.

Az eseményről Lendvai Gábor szervező ad némi ízelítőt.

24 máj. 2018 Hozzászólás: Hozzászólás  
MSR - Military Survival Run, egy kemény OCR verseny Pápán Foto: MSR

A pályáról és az akadályokról:

Talán kicsit könnyebb volt mint a tavalyi, de a versenyzők is jobban felkészültek voltak, célirányosan készültek. Inkább az akadályok kipróbálására, leküzdésére koncentráltak és nem az időre. Megérte ennyi akadályt építeni :-D

Pálya nyomvonala ugyan az volt 95%-ban mint, tavaly.

A civil verseny is hasonlóan kemény lesz, a nehezebb akadályoknál van a feladatok megoldásánál könnyítés, rövidebb vagy máshogy kell megoldani. Azért nagy könnyítésre nem számítson senki.

Legnehezebb akadály a kampókéz volt. Itt 70 % hibázott.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Bevezettek egy új jelzés rendszert hasonlóan a Tour de France és más kerékpáros versenyek jelzéseihez.

Nagyon nagy motiváció volt a versenyzőknek a sárga szalag, ami azt szimbolizálja, hogy hibátlan vagy. Volt aki azt mondta addig lesz rajta míg le nem esik. :-D

Mivel a katonai futamban nagyon sok ország versenyzői indultak, így volt lehetőség nemzetközi összehasonlításban látni a hazai versenyzők felkészültségét.

Nemzetközi mezőny: állatok. Pl egy 53 éves belga lett a 4. Csak Gyömrei Máté/Ninja Warrior nyertes tudta tartani a lépést velük. Le vagyunk még maradva az OCR-től.

A szervezők és a versenyzők nagyon elégedettek voltak az idei első versennyel, mindenki izgatottan várja a május 26-i nyílt futamot, amely egyben a TeFutSz (Magyar Terepakadályfutó Szövetség) pontszerző verseny is.

Fejlődési potenciál: ha ennyire tetszik mindenkinek, mint tavaly és idén, akkor szép, szebb jövő áll a verseny előtt! Egy olyan verseny lehet ami megszűri az igazi OCR versenyzőket hazai szinten. Tömegrendezvény nem akarunk lenni, hisz ilyen pályát nem 500-1000 emberre terveznek egy napra. Meg azért sok sportolót el is riaszt a nehézsége. Sajnos vagy nem sajnos. Nem a kihívást, hanem a szereplést keresik.

Forrás:  www.survivalrun.hu 

Utoljára frissítve: kedd, 15 szeptember 2020 16:26

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk