Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Triatlon, ami nem Ironman - 9 különleges multisport kaland

Az Ironman az egyik legnagyszerűbb sportesemény, de mégis van, ami hiányzik belőle. Néhány sportoló, triatlonista máshol keres élményt, kalandot, kihívást – kilenc rendkívüli versenyt ajánlunk nekik.

21 febr. 2024
Kategória: Multisport

A Van Buren nővérek sporttörténelmi "ámokfutása" 1916-ban

Egy születésnap kapcsán merült fel ez a különleges sporteljesítmény és sporttörténelmi esemény. 1889 július 26-án született Adeline Van Buren, akit talán nagyon kevesen ismernek. Pedig ő volt az első nő, aki testvérével motorkerékpárral átszelte az Egyesült Államokat. 1916-ban! Maga korában más különcségeiről és ügyeiről is cikkeztek. Ezeket foglaljuk most össze.

27 júl. 2023
Kategória: Outdoor

Szigetvári Eszter a kutyaszános kalandor, sarkkörön innen és túl (+videó)

Különleges sarkvidéki versenyen indult Szigetvári Eszter, aki sok kitartással és kis szerencsével jutott ki a Fjällräven sarki expedícióra, ahol Norvégiából indulva kutyaszánnal tettek meg 330 km-t hóban, fagyban, szélben és értek célba Svédországban. Eszter a felkészülés közben sokat futott terepen, akadályversenyeken vett részt és még számos meglepő dolgot tett. Erről beszélgettünk vele.

25 máj. 2017
Kategória: Outdoor

Douglas Tompkins a The North Face alapítója kajakbalesetben hunyt el Chilében

A The North Face alapítója, az outdoor és divat mágus Douglas Tompkins 72 éves korában Chilében vadvízi kajakozás közben egy baleset során életét vesztette.

Kevesen tudják, hogy a divatvilág híres ESPRIT márkája és több organikus földművelési és természetvédelmi kísérlet is az ő nevéhez köthető.

09 dec. 2015
Kategória: Outdoor

Első magyar megmászás Mount Nun csúcson

2015. augusztus 16-án, helyi idő szerint 13 óra 15 perckor a magyar Mt. Nun expedíció alpesi csapatának tagjai, Ágoston Viktor, Maku László, Markos Huba és Szász László első magyarokként felértek a Nun csúcsára, 7135m-re.

A csúcstámadás 7 óra mászással sikerült! 

18 aug. 2015
Kategória: Outdoor

Magyar arany a tájékozódási búvárúszó vb-n

Már a nyitónapon világbajnoki címet ünnepelhetett a 11 fős magyar válogatott a tájékozódási búvárúszók felnőtt világbajnokságán és junior Európa-bajnokságán, amelyeket együtt rendeznek a csehországi Liberecben. A viadalon a Hatházi Katalin és Wágner Zsófia alkotta csapat a felnőtt nők MONK versenyszámában végzett az első helyen.

18 aug. 2015
Kategória: Hírek

Kovács Laci keresztülvág a Rub Al Khali homoksivatagon

Eddigi legkeményebb expedíciójára indul Kovács Laci: ezúttal bolygónk egyik legzordabb térségében vág neki a 400 kilométeres magányos kalandnak és túrának.

Az Arab Emírségeknél próbálja bejárni az „üres négyzetet”, a három országot érintő kíméletlen sivatag legérintetlenebb részét, ahol még senki sem járt gyalogosan.

27 máj. 2015
Kategória: Outdoor

Adventure Race Schwarzwald, magyar győzelem a X2S Salomon Team révén

X2S, Salomon, kalandtura, adventure, terepfutás, MTB, akadálypályaA német kalandtúra bajnokságon, az "5. Adventure Race Schwarzwald" elnevezésű versenyen a magyar X2S Salomon Team fölényes győzelmet aratott.

Sipiczki Csaba és Medgyes Gábor tavaly szoros csatában ezüstérmet szereztek, idén győzni mentek. Közel 6 órás küzdelem után nyerték meg a nem mindennapi versenyt.

16 júl. 2013
Kategória: X2S

XTERRA és adventure edzés tanácsok, tippek

Az adventure és XTERRA versenyek különlegessége talán abban rejlik, hogy nem lehet tökéletesen felkészülni rájuk. Mindent tegyünk meg, amit tudunk az edzéseken – és maradjunk rugalmasak mind a fizikai, mind a lelki megpróbáltatásokkal szemben, amelyekkel a rajt és cél között bárhol találkozhatunk.

Ezért nemcsak a fizikumunkat kell a legszélesebb tartományban edzeni, ellenállóvá tenni, hanem a technikai tudásunkat, a váratlan helyzetekre adott reakcióinkat és a szélsőséges körülmények közötti viselkedésünket is csiszolni kell.

16 jan. 2014
Kategória: Edzés

Felkészülési tippek a váratlan verseny helyzetekre

Hogyan készülj fel egy olyan versenyre, amelyre nem lehet igazán felkészülni? Nem könnyű, de van pár trükk, amelyet érdemes megtanulni. Az adventure-, az akadályfutó- és XTERRA-versenyek állandóan meglepetéseket tartogatnak. De ne ess pánikba...

01 máj. 2007
Kategória: Edzés

Az első magyar a sivatag titánjai között – Nissan Titan Desert extrém maraton

sivatag, titán, Nissan Titan Desert, extrém, mtb, kerékpárverseny, maraton, x2s, kona, tour, adventureIdén első alkalommal indulnak magyar versenyzők a Nissan Titan Desert kerékpármaratonon, amelyet Marokkóban rendeznek május első hetében, Erfoudtól Ouarzazateig. A rendezvény a hasonló versenyek között is kifejezetten extrémnek számít, hiszen nemcsak a napi átlag 100 km-es táv 5 napon keresztül, az időjárás és a terep nehezíti a versenyzők dolgát, hanem az is, hogy szokásoktól eltérően nem jelzett úton, hanem térképpel és GPS-szel kell teljesíteni a távot, megtalálni a célt.
15 ápr. 2010
Kategória: Archív

Adventure Race Schwarzwald - X2S Haibike Team

2012.07.15. Nyáron Németország távolabbi csücskében jártunk Medgyes Gábor barátommal egy igen komoly kis kalandversenyen.

Gyakorlatilag a francia határig autóztunk, nem siettünk így két nap alatt tettük meg a kb 1100 km-t. Az időjárás nem volt a legkegyesebb hozzánk, de azon a vidéken ez átlagosnak mondható, kb 20 fok volt.

x2s-haibike-team-sipiczki-medgyes-adventure-3rd 600

Szombaton tekertünk a környéken és átmozgattunk egy kis futással, egy festői kis németfaluban laktunk, a házinéni, akinél szobát béreltünk nagyon kedvesen bánt a távolról jött utazókkal. Délután beneveztünk a versenyre, résztvettünk a brifeingen és a tészta-partyn. Itt kiosztották a térképeket és bemutatták a csapatokat. Volt ott mindenféle náció: sok német, osztrák, francia, de volt britt, amerikai sőt még mexikói résztvevő is. Minket is kiemelve üdvözöltek, hiszen Magyarországról még nem érkezett résztvevő.

18 dec. 2012
Kategória: Archív

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk