Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Tour de Hongrie: Marc Hirschi nyerte a 44. TdH-t, Dina Márton a legjobb magyar!

  • Állapot: Aktuális

A Magyar Kerékpáros Körverseny utolsó szakaszát a csapatok és a versenyzők kérésére, a rossz időjárási körülmények és pályaviszonyok miatt neutralizálták. A verseny összetettje ennek megfelelően nem változott: az UAE Team Emirates svájci versenyzője viheti haza a sárga trikót.

18 máj. 2023 Hozzászólás: Hozzászólás   bringasport.hu
Tour de Hongrie: Marc Hirschi nyerte a 44. TdH-t, Dina Márton a legjobb magyar! Foto: TdH

Egy órás csúsztatással, 12:00-kor indult útnak a Tour de Hongrie mezőnye Budapest utcáin. A késésnek megvolt az oka: a csapatok az utolsó pillanatokig egyeztettek a szervezőkkel az etap alakulását illetően. Végül a neutralizálás mellett döntöttek: a versenytávot 8 körre (75 km) rövidítették, törölték a részhajrákat, nem hirdettek szakaszgyőztest, az összetett állását pedig az egy nappal korábbinak megfelelően rögzítették.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A mezőny minden esetre (a szurkolók legnagyobb örömére) végül nekivágott a körözésnek.

A rajtszalagot a verseny nemzetközi nagykövete, Stephen Roche; Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely; a verseny főszervezője, Eisenkrammer Károly; illetve a Bosch csoport vezetője Magyarországon és az adriai régióban, Szászi István vághatták át. A körözés rendkívül látványos terepen zajlott: a Lánchíd, a Parlament, a Margitsziget és a budai várnegyed biztosították a hátterét.

Mivel az összetett versenyben már nem történt változás, a 44. Tour de Hongrie-t Marc Hirschi (UAE Team Emirates) nyerte, tíz másodperccel Ben Tullett (INEOS Grenadiers) és tizenhárommal Yannis Voisard (Tudor Pro Cycling Team) előtt. Hirschi mindössze a második svájci győztese a Magyar Körversenynek – honfitársai közül Kurt Stettler aratott itt diadalt 1933-ban.

A zöld trikó az utolsó sprintszakasz törlésével végérvényesen a szlovák Matus Stocekhez került. Az ATT Investments kerekese két szökésének köszönhetően annyi pontot gyűjtött a gyorsasági részhajrákon, hogy megelőzte a mezőny legjobb sprintereit és összetett menőit is! A pontverseny második helyét Hirschi, a harmadikat egy másik szökevény, Dries de Bondt szerezte meg.

A hegyi trikó a Human Powered Health osztrák hegyimenőjéhez, Sebastian Schönbergerhez került. A 29 éves versenyzőnek ez már a második megkülönböztető meze az idén: a Gran Caminón a pontversenyt nyerte meg.

Az ATT Investments kiscsapatként érkezett a versenyre, mégis két színes mezzel utazhatnak vissza Csehországba. Dina Márton magabiztos, 2 perc feletti előnnyel szerezte meg ugyanis a legjobb magyarnak járó fehér trikót Kusztor Péter (Team Novo Nordisk) előtt.

A TdH 2023 összetett végeredménye

Marc Hirschi (svájci, UAE Team Emirates) 17:19:28
Ben Tullett (brit, INEOS Grenadiers) +0:10
Yannis Voisard (svájci, Tudor Pro Cycling Team) +0:13
Max Poole (brit, Team DSM) +0:16
Sylvain Moniquet (belga, Lotto Dstny) +0:18
Oscar Onley (brit, Team DSM) +0:22
Matteo Fabbro (olasz, Bora – hansgrohe) +0:22
Egan Bernal (kolumbiai, INEOS Grenadiers) +0:22
Davide Piganzoli (olasz, EOLO – Kometa) +0:45
Abel Balderstone (spanyol, Caja Rural – Seguros RGA) +0:45

 

A pontverseny győztese (zöld trikó): Matus Stocek (szlovák, ATT Investments)

A hegyi pontverseny győztese (piros trikó): Sebastian Schönberger (osztrák, Human Powered Health)

Az összetettben legjobb helyen végző magyar versenyző (fehér trikó): 17. Dina Márton (ATT Investments)

A csapatverseny győztese: INEOS Grenadiers

Forrás: bringasport.hu 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk