Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

Magyar siker a Giro d’Italia 20. szakaszán Valter Attila 9. helyen ért célba Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A CCC Team magyar kerékpárosa Valter Attila káprázatos teljesítményt nyújtva az előkelő kilencedik helyen zárta a Giro d’Italia huszadik szakaszát. Összetettben a huszonhetedik pozícióból várja a záró, milánói egyéni időfutamot.

25 okt. 2020 Hozzászólás: Hozzászólás   velo.hu
Magyar siker a Giro d’Italia 20. szakaszán Valter Attila 9. helyen ért célba Fotó: Chris Auld/CCC Team

A brit Tao Geoghegan Hart (INEOS-Grenadiers) nyerte az Olasz Körverseny huszadik etapját, összetettben Jai Hindley (Team Sunweb) vette át a rózsaszín trikót, ám az utolsó egyéni időfutam előtt Geoghegan Harttal azonos idővel állnak. Valter Attila (CCC Team) szenzációs teljesítményt nyújtva a kilencedik helyen zárta a szakaszt.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

„Hatalmas megkönnyebbülés végre Milánóban aludni, főleg egy ilyen szuper huszadik szakasz után. Végre úgy versenyeztem, ahogy szerettem volna és egy olyan eredményt sikerült elérni, amit előzetesen célként tűztem ki magamnak. Minden egyes hét nehezebb volt az előzőnél, ez a harmadik pedig már tényleg az embertelen kategóriába tartozott, pedig nem szeretek panaszkodni. A verseny elején hallottam egy mondást, ami nagyon megtetszett: két féle versenyző van, aki már ment háromhetest, és aki még nem. Most már értem miről is beszéltek, ez nem fogható bármelyik másik versenyhez sem” – írta közösségi oldalán Attila.

Alba és Sestriere között egy 190 kilométeres etappal folytatódott a Giro d’Italia. A penzum során háromszor abszolválta a mezőny a legendás emelkedőt, két különböző irányból. Az első, hosszú mászás második kategóriásnak számított (31,8 km, 4%), míg a másik kettő, első besorolást kapott (6,9 km, 7,2%).

„Jól éreztem magam már a szakasz elején is, de nem tudtam, hogy mire számíthatok, mert miután elment a szökés, túlságosan is megnyugodott a mezőny. Őszintén szólva kemény volt számomra ez a hét. Sosem tekertem két nappal ezelőttig a gruppettóban, de akkor már teljesen a határaimat feszegettem. Ma is az volt az előzetes terv, hogy csak érjek be, de amikor először Sestriere-be értünk, nagyon jó érzés töltött el. Aztán Cesena Torinesében éreztem, hogy jó erőben vagyok. Amikor nagy nevek szakadnak le előttem az nekem, egy fiatal versenyzőnek hatalmas motivációt ad. Az utolsó emelkedőn már tényleg a határaimat feszegettem, de amikor láttam, hogy Nibali leszakad, az adott még egy extra löketet. Megmutatta, hogy egy top 10-es helyért megyek, nagy nevek előtt tekerek, kiemelt nevekkel megyek együtt, ami jó érzésekkel és önbizalommal töltött el. Többször is jó erőben éreztem magam a verseny során, de nem volt sikerélményem, ezért ez a helyezés egy nagy elégtétel számomra. Ahogy ma versenyeztem, az nagy előrelépés volt ahhoz képest, ahogy a Giro elején mentem. Talán voltak olyan napok, ahol jó formát mutattam, esélyem elehetett volna a top 10-re, de nem tudtam, hogyan lehet azt elérni. Még sokat kell tanulnom, néha talán túl sok erőt pazarolok el azzal, hogy együtt maradjak a bollyal. Azonban ma megvolt a tapasztalatom ahhoz, úgy versenyezzek, ahogy akarok. Frissen érkeztem meg az emelkedőkhöz, míg a többiek a határaikon voltak. Talán a többi etapon ez pont fordítva volt” – ecsetelte a történteket a CCC weboldalán.

Öt kilométerrel a vége előtt James Knox (Deceuninck-Quick Step) kezdett el brutális tempót diktálni a rózsaszín trikós csoportjának élén, ahol rajta kívül már csak Pello Bilbao (Bahrain-McLaren), Valter Attila (CCC Team) és Joao Almeida (Deceuninck-Quick Step) tudta tartani a lépést. Sőt, Almeida tovább is ment innen, de hát előzetesen is megmondta, hogy van még egy terve erre a napra.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Már csak 3,3 kilométer volt hátra, amikor Hindley először támadott, majd még kétszer próbálkozott, ám Geoghegan Hartot nem sikerült leszakítania, ellenben a brit egy kiváló sprint végén megnyerte a szakaszt. Rohan Dennis lett a harmadik, miközben Valter Attila valami egészen káprázatos teljesítményt nyújtva kilencedikként zárt.

Eredmények Giro d’Italia, 20. szakasz
Alba-Sestriere, 190 kilométer

1. Tao Geoghegan Hart (brit) INEOS-Grenadiers 4:52:54
2. Jai Hindley (ausztrál) Team Sunweb a.i
3. Rohan Dennis (ausztrál) INEOS-Grenadiers + 25 mp
4. Joao Almeida (portugál) Deceuninck-Quick Step + 1:01
5. Andrea Vendrame (olasz) AG2R La Mondiale + 1:34
6. Einer Rubio (kolumbiai) Movistar + 1:35
7. Pello Bilbao (spanyol) Bahrain-McLaren + 1:35
8. Wilco Kelderman (holland) Team Sunweb) + 1:35
9. Valter Attila (magyar) CCC Team + 1:48
10. James Knox (brit) Deceuninck-Quick Step + 2:00

Az Olasz Körverseny Cernusco sul Naviglio és Milánó között egy 15,7 kilométeres teljesen sík időfutammal zárul. Valter Attila 15:26-kor vág neki a penzumnak.

Forrás: velo.huFotó: Chris Auld/CCC Team

Utoljára frissítve: vasárnap, 25 október 2020 10:52

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk