Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. június 14. Péntek  Ma Vazul és Herta napja van.  

Hüse Károly Ejtőernyős Emlékrendezvény Szolnokon

  • Állapot: Aktuális

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis szervezésében idén második alkalommal tartották meg a Hüse Károly ejtőernyős emlékrendezvényt június 30. és július 2. között.

05 júl. 2021 Hozzászólás: Hozzászólás   honvedelem.hu
Hüse Károly Ejtőernyős Emlékrendezvény Szolnokon Foto: honvedelem.hu

A szervezők a rendezvénnyel tisztelegni kívántak a kiváló ejtőernyős katona és sportember, Hüse Károly posztumusz őrnagy emléke előtt, illetve ápolni szeretnék az ejtőernyős hagyományokat, valamint fenntartani a kapcsolatot az aktív és a már nyugállományú egykori ejtőernyős katonák között.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A rendezvény június 30-án, Hüse Károly posztumusz őrnagy mellszobránál való megemlékezéssel és koszorúzással kezdődött, az Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison. Július 1-jén, a szandaszőlősi sportrepülőtéren dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, helyőrségparancsnok köszöntője után az aktív, a nyugállományú és az egykori ejtőernyős katonák körkupolás emlékugrásai következtek. Ezután kezdődött meg - a Magyar Honvédség ejtőernyősei közül összeállított 13 csapat részvételével - a légcellás célra szálló és célba ugró emlékverseny.

Az emlékrendezvénnyel párhuzamosan, a Honvédelmi Sportegyesület Szolnok támogatásával, hagyományteremtő céllal rendezték meg az I. Mélységi Felderítő Találkozót, amelynek kezdeményezői azok az egykori sorállományú ejtőernyős felderítő katonák voltak, akik a Magyar Néphadsereg 3100 fedőszám alatt működő szolnoki mélységi felderítő alakulatnál szolgáltak.

A rendezvény három generáció ejtőernyőseit fogta össze, hiszen azon a nyugdíjas ejtőernyősök és az aktív katonák mellett, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felderítő szakos hallgatói is részt vettek.

Forrás: honvedelem.hu 

Utoljára frissítve: hétfő, 05 július 2021 12:00

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk