Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Büki Ádám első magyarként vett részt skimo világkupafutamon - ISMF Skimo World Cup Vertical Finals, Cortina (+videó) Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A skimo - ski mountaineering / túrasí - egy hihetetlenül intenzív és látványos sport. Idén első alkalommal indult magyar sportoló skimo világkupa versenyen. Büki Ádám az erős mezőnyben 64 indulóból a 49. helyet szerezte meg, ami igazán kiváló eredmény. Az ő beszámolóját tesszük közzé.

12 ápr. 2024 Hozzászólás: Hozzászólás  
Büki Ádám első magyarként vett részt skimo világkupafutamon - ISMF Skimo World Cup Vertical Finals, Cortina (+videó) Foto: SkiMo Stats

A verseny adatai

Táv: 2,6 km

Szintemelkedés: 680m+

Helyezésem: 49. hely (64 indulóból)

Idő: 30:38

Győztes: Rémi Bonnet 24:05

Hátrány: +6:33

Világkupa pont: 2

Óránkénti függőleges sebesség: 1331 méter/óra

Győztes óránkénti függőleges sebesség: 1694 méter/óra

Magyarországnak és nekem is ez volt a debütálás a túrási világkupa sorozatban. Az osztrák Vertical bajnokság után másodjára indultam túrasí versenyen. 2100 méteren volt a rajt és 2700 felé mentünk. Mondhatni nem túl oxigéndús környezetben kellett fél órát a vörös zónában eltölteni. A pályáról sok szót nem is ejtenék, a számokból azt hiszem látszik, hogy a meredek szó jól jellemzi. Ebben a versenyszámban csak felfelé kellett menni.

A kezdés érdekes módon nem volt olyan durva, mint az osztrák bajnokságon, igaz ott jobban számított a helyezkedés az elején. A verseny közben sikerült szépen feljebb kúszni a mezőnyben és végül 49.-ként célbaérni, olyan nemzetek versenyzőit megelőzve, mint a Norvégia, Németország, Kanada, Csehország, Kína, Japán, Románia és Hollandia. Rémi Bonnét brutális időt ment, ismét megmutatta, hogy Ő jelenleg a legjobb ebben a világon.

Az adott lehetőségekből szerintem kihoztam a maximumot, de nagyon sokat lehet még fejlődni. Az verseny előtti napokban kicsit sok időt töltöttem kint a pályán, hogy minél jobban bejárjam az egyéni verseny miatt, így ezt és a magaslatot éreztem, hogy kivettek egy kicsit.

A felszerelés is egy nagyon érdekes dolog, mert már az én Dynafit Mezzalama szettem is egy verseny szettnek minősül, ugyanakkor a célban a kiváló szlovák sprinter lány edzője rámutatott először a bakancsomra, majd a síre és csak annyit mondott: na igen, az egy perc, az meg még egy.

Még ha a sí talán nem is jelent annyit, a full karon cipők iszonyatosan könnyűek, megkockáztatom, könnyebbek, mint a karbon sífutó cipőm (aminél eggyel kevésbé számít a stabilitás), úgyhogy mondtam is Neki, hogy azért azt én is éreztem, hogy combból rá kellett dolgozni, hogy mozduljon a szett.

A top 50 egyben azt is jelentette, hogy szereztem 2 világkupa pontot, amivel így a teljes szezont nézve 87. helyen végeztem a Vertical ranglistán 105-ből.

Forrás: facebook.com/BukiAdamBiathlete 

Utoljára frissítve: péntek, 12 április 2024 12:50

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk