Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Tavaszi terep versenyajánlatok, MTB maraton, terepfutás, terepduatlon

Gőzerővel érkezett a tavasz, tehát aki eddig várt, mert nem szereti a rosszidőt, most már neki sincs kifogás! Ugyan a téli fagykárok miatt, szinte minden hegységünkben vannak még járhatatlan utak, de ez ne szegje a kedveteket.

Az erdészeti honlapokon, utánanézhetünk milyenek a körülmények. Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján, a turista utak nagy része a Pilisben és a Budai hegységben is járható, lévén ezeken a helyeken edzek, illetve már versenyeket is rendeztek.

09 márc. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás  

Az erdészet és a civil szervezetek is gőzerővel dolgoznak a turista utak megtisztításán, a jelöletlen ösvényeken, utakon viszont még lehetnek akadályok. Ami nehezíti a helyzetet, az a munkagépek által megdolgozott talaj!

De vágjunk is bele a közepébe.

Pár tavaszi rendezvényt szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.

Aki a rövidebb távokat szereti, vagy csak eddig lustálkodott, annak a Futapest rendezvények kiváló lehetőséget nyújtanak a természetben való mozgáshoz.

Néhány közülük:

  • március 15. Vácrátót
  • március 29. Verőce
  • április 4. Rákoscsaba
  • április 25. Törökbálint
  • május 10. Kartal
  • május 25. Tarján
  • május 31. Lőrinci

Ezeken a versenyeken általában két táv van, kijelölve, egy 4-5 km-es és egy 10-15 km körüli. Viszonylag kicsi szintemelkedésekkel, 100-500 m között.

A hosszabb távban gondolkozóknak is van bőven csemege!

Március 14. Over Pilis Vertikal, ami rövidtáv 6,6 km, viszont komoly szint 550 m! Ezt tényleg csak azoknak, akik edzésben vannak, a pulzusmérők nem a megszokott tartományban ketyegnek.

Másnap, ugyanebben a szervezésben, a Pilis Vörös Vár Maraton, itt túrázási lehetőség is van. Nagyon szép helyeken megy a pálya, hiszen a Vörös-hegy, Pilistető, Hosszú-hegy, Kevély lába, Házi réti víztározó útvonal, változatos terepet kínál a hosszútáv kedvelőinek.

Március 29-én a VTM, itt szintén több távon mérhetik össze tudásukat, a kihívást keresők.

Aztán megint egy tüdőt és pulzust nem kímélő rendezvény, április 5-én a Vertikal 500, ami 2,6 km hosszan, 440 m szintet takar. Ide a bejutás sem egyszerű, nem elég, ha nevezel, sorsolással dől el, kik indulhatnak.

Április 18. Mátrabérc Trail, ez már igen komoly táv és szint, a maga 55 kilométerével és 2800 méteres szintemelkedésével. A Sirokról rajtoló verseny, a Mátra gerincén vezet keresztül, Szurdokpüspökiig. Gyönyörű környezetben, néhol kifejezetten nehéz tereppel kell megbirkózni az indulóknak.

Májusban sajnos a Buda Maraton kerékpáros verseny a fagykárok miatt elmarad, de azon a hétvégén helyette Kamaraerdőn lesz egy terep duatlon verseny - Újbuda Superior Terepnap néven. Új rendezés, de nagyon jó kihívás a terepkedvelőknek!

Május 16. Kelly’s Bakony Maraton, szintén bringásoknak, itt az előző két évben dagonya várta a rajthoz állókat.

Május 23. egy csemege a terepfutóknak a Salomon Ultra Trail Hungary 111 és 52 km-en, a Visegrádi és a Pilisi hegységben. Itt szintén gyönyörű tájakon, nehéz útvonal vár a teljesítőkre. A hosszútáv éjfélkor rajtol és 4000 m szinttel küzd meg. Szintén, tapasztaltabb, edzésben lévő versenyzőknek ajánlom.

Egy csemege a bringásoknak is, május 31. Specialized Szilvásvárad Maraton, 107 km, 2700 m szinttel. Igazán nagy kihívás a Bükki nemzeti parkban, szintén élvezetes táj és terep. 2013-ban az átlag hőmérséklet 5 fok volt, ami kisebb jégesővel is párosult.

Nos, dióhéjban ennyi a tavasz, de ezek mellett rengeteg lehetőség lesz még a tavaszi mozgásra. Érdemes a terepfutas.hu, az mmtbszsz.hu, a magyar vándorok és a teljesítménytúrázók honlapjait böngészni. Mindenkinek mozgalmas tavaszt kívánok!

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474