Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Salomon Vertical 500 - 2,5 km, 500 m+

  • Állapot: Archív

Hogy mi ez? A Vertical 500! Ha jól emlékszem, februárban figyeltem fel erre az eseményre. Mint mindig, most is felkeltette a figyelmem az extrém kihívás.

Miért is extrém? Ha valaki ismeri Dömösön, a Szentfa kápolna és a Prédikálószék közötti szakaszt, az tudja. Aki nem annak a számok beszélnek.

Már a bejutás sem volt egyszerű. 24 óra volt a nevezésre, aztán 10 főt a szervezők választottak ki, 40-et pedig sorsoltak. Szerencsém volt, bekerültem az 50 kiválasztottba. Innen már csak készülni kellett, de előtte egy héttel még volt egy ultra is.

08 ápr. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás  
Gyurkó Péter (X2S SUPERIOR TEAM) a célban Gyurkó Péter (X2S SUPERIOR TEAM) a célban terepfutas.hu

Varga Józsi segített a felkészülésben, ezúton is köszönöm neki! Az időpont, nem túl szerencsés, pont húsvét vasárnap. De nincs mit tenni, ha verseny, akkor verseny. Botond fiam is velem tartott szurkolni. Katát kértem meg a fuvarra, aki szívesen jött fiával, Marcival. Így egy kisebb szurkolócsapatot is vittem. 

salomon vertical 500 szint

Időben indultunk, viszont nem számítottunk rá, hogy a főút mellett kell parkolni és onnan séta a rajtig. Így egy kisebb kocogás lett a vége, de belefért, pláne mivel 30-nak indultam, 10.29-kor. Átvettem a rajtcsomagot, benne a rajtpólóval és az új időmérővel. Fekete Danival és Dr. Való Viktorral még volt idő viccelődni is. Közben öltözés, aztán irány melegíteni. Folyamatosan néztem az órát, hogy időben visszaérjek a rajtomig. Közben percenként hallani lehetett, ahogy az újabb és újabb indulókat buzdítják.

Szűcs Ádám is megjelent, mint szurkoló. Jól estek bíztató szavai, kicsit oldotta a feszkót! Köszi, Ádám! Az idő tökéletes volt, nekünk futóknak legalább is. Eljött az én időm is! Bevallom izgultam, még annak ellenére is, hogy látva az indulók között Attilát, Miklóst és Mártont, tudtam a dobogó kiadva. Persze mindenkinek lehet rossz napja, de jó is!

Visszaszámlálás és irány a hegy! Mindjárt az elején egy meredek köves gyökeres rész, aztán futhatóbb, de pulzust nem kímélő szakasz. Aztán jött az első sokk, a pulzus beállt a normál 200 fölé. Neki normál, nekem kevésbé! Itt a szurkolócsapat segített átlendülni rajta! Szóval még idő sem volt kiheverni és jött a következő, itt már kapaszkodós, tüdőt kiköpő, pulzust nézni tilos szakasz jött. Danit itt értem utol.

Ádám talán itt szurkolt, de nem vagyok benne biztos, itt már a lila köd lent volt. Aztán egy szusszanásnyi holttér, és már a Vadálló köveknél voltam. Itt aztán volt szurkolás! Kolomp, kereplő, kiabálás! Szinte önkívületben mentem, fel se néztem, csak a köveken lévő festést és másztam, ahogy csak bírtam. Zsohár Péter szavai jutottak el az agyamba. „ Ilyen tempósan itt még senki nem ment!”

salomon vertical 500 gyurko sorozat x2s

 

Meg is lett az eredménye, mert túljutva az utolsó nehéz szakaszon, be is fáradtam rendesen. Innen, már lehetett volna futni, de erő is kevés és a talaj is csúszós volt. „Nincs mit tenni, menni kell!” Mondtam magamnak és összeszorítva a fogamat, indultam az utolsó szakaszra. Igyekeztem a szélen menni, ott kevésbé csúszott, de a jégkár miatt nem mindenhol lehetett. Itt is sokan szurkoltak, akik már felértek, azok is buzdították a többieket. Meglátva a célkaput, kicsit feltámadtam, de nem akart közeledni. Nem volt sok, mégis végtelennek tűnt! Még pár lépés és beértem.

Célfotó, aztán Csanya fogadott, az éremmel, majd egy pazar panorámás fotó. Kellett pár perc, mire a pulzus normalizálódott és a levegőt is rendesen tudtam venni. 
Az időmet is csak ekkor néztem meg. 23.23 az én órám szerint, persze nem ez a hivatalos. Kis frissítés, gratuláció a többieknek-többiektől és indultam vissza, mert közben a szél feltámadt és leizzadva azért hűvös volt. A kövekig értem, ahol elkélt a buzdítás mindenkinek.

Közben Botond is felért és egy bringás is megjelent. Le a kalappal előtte, felvitte vállon a bringát. Boti feljött, megnézte a kilátást, közben persze szurkoltunk. Kata és Marci is megjelent, utóbbi kicsit viseltesen, de feljött. Aztán az utolsó induló után indultunk le, a célba. Egy darabig együtt mentünk, aztán kiléptem, mert kezdtem fázni. Lent már mindenki találgatta, hogy ki nyert.

Átöltöztem, frissítettem, beszélgettem. Jól telt az idő az eredményhirdetésig. Aztán jött az infó, hogy 20 perc alatti a győztes idő! Hát igen, ez azért erős! Hiába, nem vagyok sprinter. Eredményhirdetés után indultunk haza, a jól megérdemelt pihenőre. Mindenkire ráfért, főleg a srácokra. Hazafelé már fent voltak az eredmények, amiből kiderült 7. lettem. Hát ennyi a húsvéti mese.

Használt felszerelés: Salomon Speedcross 3 cipő, mert könnyű, dinamikus és sebességcentrikus. Könnyű ruházat, hiszen itt minden gramm számít.Gyurkó Péter - X2S Superior TEAM

salomon vertical 500 eredmenyek

Legközelebb, április 18-án Mátrabérc Trail.

Salomon Vertical 500 terepfutóverseny

Utoljára frissítve: szerda, 08 április 2015 19:49

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk