Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Poór Brigitta negyedik az XTERRA tereptriatlon Világbajnokságon (+videó) Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Poór Brigitta a többszörös Európa-bajnok magyar tereptriatlon versenyző vasárnap a sportág legnagyobb eseményén az XTERRA világbajnokságon 4. helyen ért célba, ezzel felülmúlt minden eddigi magyar eredményt.

30 okt. 2017 Hozzászólás: Hozzászólás  
Poór Brigi a világbajnoki dobogón Poór Brigi a világbajnoki dobogón Foto: Karafa Balázs

A Maui (Hawaii) szigetén megrendezett versenyen (ahol a sportág született), napokon keresztül ítéletidő volt, de a versenyen jobb körülmények várták a versenyzőket. A nők között Brigi nagyszerűen úszott, de nem ment bele a „darálóba”, így 8. helyen lépett partra 1500m óceáni úszás után. Az időjárás miatti nehéz kerékpáros pálya neki kedvezett, a 30 km hosszú (1200m szintemelkedéssel) MTB pályán a második legjobb idővel feljött a 4. helyre. A terepfutáson (10 km, 400 m szintemelkedés) azonban nem tudta megfogni a harmadik helyen lévő német Laura Philippet, pedig a kerékpáros szakasz után pár másodperc volt a hátránya. 

A női versenyt a fantasztikus formában lévő bermudai Flora Duffy nyerte 2:47:48 idővel (ezzel a férfiak között is a 12. helyet szerezte volna meg). Ezüstérmes a chilei Barbara Riveros (2:56:12), a bronzérmes a német Laura Philipp (2:57:25). Brigi végül 3:02:37 idővel ért célba. Duffy ezzel megszerezte a 4. VB győzelmét, így az első olyan nő, aki elérte azt, amit a férfiaknál is eddig csak Conrad Stoltz legendás triatlonistának sikerült.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A férfiaknál meglepetés győzelem született – a dél-afrikai Bradley Weiss 2:32:10 idővel ért célba, maga mögé utasítva a sportág nagyjait! Ő Conrad Stoltz tanítványa… A második helyen talán még nagyobb ámulat fogadta a célba érkező versenyzőt, hiszen a 22 éves mexikói Mauricio Mendez volt a favorit, az elmúlt évben nyújtott teljesítménye alapján őt várták elsőnek - 2:33:25 ideje korához képest így hatalmas eredmény. A bronzérmet a sportág jelenleg legeredményesebb versenyzője, a többszörös világbajnok spanyol Ruben Ruzafa (2:33:46) szerezte meg. 

A sportágra jellemző sajátosság, hogy a győztes Weiss egyetlen számban sem volt a legjobb, amíg Mendez a legjobb futást, Ruzafa a legjobb kerékpáros időt hozta – mégsem ők győztek.

 Edzések, edzéstervekwww.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknekwww.cegedzes.hu 

Poór Brigi a verseny alatt nagyon kimerült, de hamar magára talált és hatalmas mosollyal, vidáman állt a pódiumon. Nagy jövő áll előtte, mert fiatalnak számít a sportágban (magasan nyerte a korosztályos kategóriáját), hiszen mindhárom nála gyorsabb versenyző jóval idősebb volt nála, de ez a sportág sajátossága, a legjobb formát 30-40 év között hozzák a sportolók (Brigi mögött az 5. helyen célba érő skót Lesley Paterson 36 éves). De volt már 40 év feletti világbajnoka is a tereptriatlonnak!

A versenyen közel 800 induló állt rajthoz, a világ minden részéről több, mint 50 országból érkeztek sportolók.

poor brigitta xterra tereptriatlon vb terepfutas

Forrás: Tóth Viktor | XTERRA Facebook | Eredmények 

Utoljára frissítve: hétfő, 30 október 2017 22:43

Média

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...