Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Ildikó

Botrány a szolnoki kalandtáborban – az ország példát statuál a karate edzőn

Látva a videót, amin egy meglett férfi úgy rúg fel egy kisgyermeket, hogy az fejjel áll bele a földbe, egyszerre akadt el a lélegzetem az ijedtségtől és ugyanabban a pillanatban kinyílt a bicska a zsebemben: Hogy tehette? Hogyan bánthat valaki egy kisgyermeket? Most nyilvánosan bocsánatért esedezik és azt hiszi, hogy ezzel rendbe lehet tenni?

20 júl. 2024

Amikor kimész az életbe, legyen nálad mindig… a citromfű varázsa

A fiam 21 éven át maga volt a megtestesült nyugalom. De éppígy nyugodtan megalkothattam volna róla a sikeres ember mellszobrát is. Bármibe fogott, abban sikert ért el. Én meg teljesen biztos voltam benne, hogy én vagyok a világ legjobb anyukája, hiszen nézzétek csak, micsoda klassz ember anyukája vagyok. Nyilván az én érdemem. Nem lázadt, nem volt soha szemtelen, nem makacskodott és nem hisztizett kicsiként sem. Fűnek fának osztogattam anyasági tanácsaimat, hogy kell olyan fantasztikus fiút nevelni, mint az én gyermekem.

18 júl. 2024

Ego-lego - Gondolatok a változásról (+videó)

A „The Shift” egy nagyon furcsa film. Először azt hittem, hogy dokumentumfilm, vagy beszélgetőshow, de mint kiderült nem az. Tényleg majdnem film. Kicsit olyan, mintha elmesélnék egy sztorit és közben állandóan felrajzolnám, hogy miről beszélek. Hogy te is jobban értsd. És mi tagadás tényleg nem árt látnunk, hogyan is néz ki mindaz az életben, amiről a jó doktor egy disszertációt megszégyenítő módon kiselőadást tart a filmben.

17 júl. 2024

Tavaszi betegségek antibiotikumok nélkül

Közeledett virágvasárnap és én elbíztam magam. Azta! - gondoltam – Tényleg csúcs hatása van ezeknek a rügyeknek. Én ebben az évben már tuti nem leszek beteg. Merthogy a tél vége óta szorgosan legelésztem az egyre másra megjelenő rügyeket fákról, bokrokról.

16 ápr. 2024

Terepgyerek táborok Budapest zöldövezetében, kalandok erdőn-mezőn Tóth Viktorral

Terepgyerek táborokat évek óta tartanak Solymáron. Minden nyáron megtelnek a közeli erdők a gyermekzsivajjal, az erdei bográcsozás finom illatával, és a fiatal homlokokról pergő izzadtságcseppekkel. Évente sok apró láb tekeri szorgalmasan a bringát, remélve, hogy egyszer olyan erős lesz, mint az a bácsi ott elől, aki elképesztő helyeken megy le és fel biciklivel és nem fél a sötét barlangokban, sem a meredek sziklafalakon. A gyermekeknek kellenek a hősök. A mindennapok hősei, akikre felnézhetnek. Ez az élmény ad a lelküknek egy életre szóló emléket és táplálékot, amiből kifejlődhet a kitartás, a bátorság, és az önzetlen szeretet a bolygó felé, ahol élünk. Tóth Viktor a terepgyerek táborok szakedzője és kitalálója beszél számunkra arról, hogy miként is zajlik mindez.

Interjú Tóth Viktorral a Terepgyerek táborok vezetőjével

28 febr. 2024

Biztonságos-e a természetben a növények fogyasztása?

Együk, ne együk? Azokat a növényeket odakint az erdőn mezőn, amelyek egyébként alig várják, hogy valaki felfalja őket, és ennek érdekében csábítóan nagyobb mennyiségben termelnek számunkra mindenféle vitamint és egyéb jótékony anyagot, mint a kertekben éldegélő kulturáltan viselkedő társaik. Hogy csak egy példát említsek: a spenót vastartalma 100 grammban 2,9 mg. Ezzel szemben a csalán vastartalma 100 grammban 32,3 mg.

08 febr. 2024

Amikor az erdő az iskola, a játszótér, a kalandpark és az otthon is egyben

Kaland, túlélési ismeretek, fizikai próbák és csapatépítés - diákoknak is. Tóth Viktor tereptriatlon, terepfutó és akadálysport (OCR) edző egy olyan programot hozott létre a kamaszok számára, amit akár egész osztályok is igénybe vehetnek. Miben is rejlik ez a lehetőség?

12 jan. 2024

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk