Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Salomon Sonic Pro futócipő teszt

Azt szokták mondani, a jó munkához idő kell. Hát én azt hiszem ezt teljesen kimaxoltam. Talán ott kezdeném, hogy az egyik futócipő márka akik kb 5 évig támogattak, egyik pillanatról a másikra bejelentették, hogy kiszállnak mögülem. Így az olimpia/paralimpia előtt nem egy jó lépés, de ez van. Keresgéltem, míg nem a Salomon márkaképviselet tett egy ajánlatot. Örültem neki, hiszen már a tavalyi szezonban is megszponzoráltak egy Suunto Ambit 3 sport órával, azóta is az edzőtársam. Ami még nagyon tetszett, hogy adtak egy cipőt tesztelésre kötöttségek nélkül, még akkor is ha nem válik be. Na de BEVÁLT! SŐT!

03 máj. 2016 Hozzászólás: Hozzászólás  
Salomon Sonic PRO Salomon Sonic PRO

Poór Brigi tereptriatlon VB bronzérmesünktől és persze a X2S csapatától évek óta hallom, hogy milyen klassz cipőket csinál a Salomon. Jó jó, ok, de sajna aszfaltra nem volt cipőjük, én meg mint köztudott 90%-ban aszfalton edzek és versenyzek. Most már nincs kibúvó, elérkezett az idő, hogy piacra dobjanak egy csukát ami ínyemre lehet….és sikerült nekik!

Bevallom, nem kíméltem. 2 hetes edzőtáborban tesztelgettem, majd itthon is nyúztuk egymást. Volt tengerparti homokfutás, esőben való futás, hosszú futás, résztáv futás…. talán csak kézen nem álltam benne,mert ugyebár az érthető okok miatt nem menne :D

No de lássuk csak mire is jutottunk:

- a cipő első ránézésre kicsit robosztusnak tűnhet, de a maga 240 grammjával ezt megcáfolja. Egy nagyon könnyű cipőről beszélünk, azonban inkább átlagos vagy sportosabb alkatú futóknak ajánlom. Ducijuciknak, Bendőbéláknak és azoknak, akik a maximális párnázottságot igénylik, a Salomon Sense Propulse city trail cipőit javasolnám - csak hogy maradjunk ennél a márkánál.

- A contra grip talp iszonyatosan jól tapad, rekortánon, betonon, mindenhol megállja a helyét, még farolgattam is az esőben, mint egy nikkelbolha fel alá, hogy megbizonyosodjak a technikáról….biztos jól néztem ki

- Ha már eső….igaz csak szemerkélt, de nem ázott be egyáltalán! felső rész nagyon klassz, vízlepergető gumis borítással, homokban futva is jól viselkedik, egyszóval szüppeehr

- Parakompatibilis! Azaz, a világ 8. csodája a EndoFit és SensiFit nyelv- és fűzőrendszere, amit még én is be tudok fűzni a bal praclimmal, így nem mozog a láb, jól illeszkedik a lábhoz a cipellő, mint hamupipőkére a az üvegcsuka.

- Hosszú, tempós futáshoz - ami az én esetemben 12-20km/ 4.00-4.30as tempóval – kifejezetten kényelmes és könnyű benne futni, rövid résztáv edzésen is megállta a helyét, remélem összejön hamarosan az egyéni csúcs ebben a csudacsukában, triatlon - és futóversenyekre pedig alig várom az S Lab Sonic megjelenését.

 

Ahol megtalálhatod, kipróbálhatod: Trexpert Outdoor bolt duplanyil | Maraton Man Depó duplanyil | Sarkcsillag duplanyil

Utoljára frissítve: kedd, 03 május 2016 17:32

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk