Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Két brit triatlonista sztár is Jan Frodeno Ironman világcsúcsára tör

  • Állapot: Aktuális

7:35.39 - az Ironman legenda Jan Frodeno világcsúcsát szeretné megdönteni egyszerre két brit profi triatlonista is. Alistair Brownlee az egyik, ő Frodeno legerősebb riválisa.

16 febr. 2021 Hozzászólás: Hozzászólás  
Két brit triatlonista sztár is Jan Frodeno Ironman világcsúcsára tör Foto: rtl.de

Jan Frodeno legjobb eredménye a 2016-os Ironman világcsúcs újabban megint beszédtéma lett triatlonos körökben. Talán a 2 órás maratoni csúcsdöntés és az ahhoz hasonló próbálkozások is hozzájárultak ehhez.

A norvég Kristian Blummenfelt és a többszörös olimpiai bajnok brit Alistair Brownlee 2022-ben akarják porrá zúzni Frodeno idejét és első atlétaként hét órán belül kívánják teljesíteni a hosszú távot - igaz, laboratóriumi, ideálishoz közeli körülmények között.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

De a hölgyeknél is sokkal jobb időt terveznek az eddigi hosszútávú csúcsnál (8:18:13), amit Chrissie Wellington állított fel 2011-ben Roth-ban. Lucy Charles-Barclay és Nicola Spirig triatlonisták ezen kívül kevesebb, mint 8 óra alatt akarják teljesíteni a 226 kilóméteres versenyt.

Azonban a 27-éves brit Charles-Barclaynak még ez a terv is kevés.

"Én vagyok az, aki mindig kicsit még feljebb akarja tolni a lécet. Tehát meg fogok próbálni minél közelebb kerülni Jan Frodeno világrekordjához."- meséli a háromszoros világbajnoki dobogós, aki nem elégszik meg egy hawaii győzelemmel és nem adja fel olimpiai álmait sem.

2021-ban a 32 éves többszörös Ironman győztes Joe Skippernak is nagyratörő céljai vannak. Úgy tervezi, hogy az áprilisi texasi Ironmanon megdönti Jan Frodeno világrekordját. Skipper Floridában 7:46:28-al győzött 2019 novemberében, ahol egyben új pályacsúcsot állított fel.

Nagy kihívás idén számára a Challenge Roth, ahol eddigi mindig második helyen végzett Jan Frodeno mögött. A szezon végére marad a hawaii verseny ahol szintén dobogós szeretne lenni. Eddigi legjobb eredménye "Big Islandon" 8:07:46 2019-ben, amikor ezzel az idővel 6. lett

Forrás:  tri-mag.de

Utoljára frissítve: kedd, 16 február 2021 22:24

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk