Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

Bronzérmes Horváth Zsolt az OCR Európa-bajnokságon – remekeltek a magyar váltók Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A sportág lengyelországi Európa-bajnokságán Horváth Zsolt korosztályos bronzérmet szerzett, hatalmas csatában holland és lengyel versenytársával. A magyar váltók a legjobbak között értek célba.

30 jún. 2019 Hozzászólás: Hozzászólás  
Bronzérmes Horváth Zsolt az OCR Európa-bajnokságon – remekeltek a magyar váltók Foto: Tóth József, HOCRA

Horvát Zsolt és ikertestvére Róbert a „standard” távon álltak rajthoz, ami 15+ km távot és több, mint 60 nehéz akadályt jelent! A magyar versenyzők a táv harmadik harmadáig együtt futottak, együtt vették az akadályokat. A holland Stijn Lagrand hihetetlen sebességgel már az első métereken ellépett a mezőnytől és a célvonalig folyamatosan növelte előnyét. Zsolt 10 km-nél még 1 perc előnnyel futott a második helyen. Itt egy összetett akadálynál a lengyel Krysztof Sobierajski utolérte és lassan de biztosan távolodott tőle, végül 3 perccel hamarabb haladt át a célvonalon.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Zsolt fantasztikus versenyzéssel szerezte meg a bronzérmet, 2 óra 33 perc idővel, méltó módon egy olyan sportolóhoz, aki a sportág egyik nagy reménysége. Robi sajnos akadályt hibázott és így nem fejezhette be a versenyt. Mindössze 17 évesek, a következő évben sokat hallhatunk róluk.

A kontinensviadal utolsó napján került sor a csapatváltók versenyére, ahol 7 magyar csapat állt a rajtvonalhoz különböző kategóriákban. A nemzeti csapatok kategóriában a legjobb eredményt az „OCR Hungary 1” csapat érte el (a Horváth testvérek mellett Martyin László versenyzett), akik 88 csapatból a 27 helyen értek célba. Ebben a kategóriában a „Yes we can” (Gyömrei Máté, Strommer László – rövid távon korosztályos Európa-bajnok és Abonyi Ákos) a 38. helyen végzett.

A nőknél az „OCR Hungary Women” 16. helyet szerezte meg (Kalmár Sára, Páder Zsófia, Imrei Kata).

A vegyes csapatok versenyében (1 nő + 2 férfi) 74 csapat között a „Hungarian Mix” (Selymes Kinga, Abonyi Ákos, Szabó Bálint) 17. lett.

A nyílt férfi futamban „Hungarian Climbers” (Torma, Molnár, Dobosi) 16., az „OCR Hungary 3” (Horváth, Császár, Geszti) 38., végül az „OCR Hungary 2” technikai hiba miatt nem fejezte be a versenyt.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Tóth Viktor, a HOCRA alelnöke így számolt be erről:

A csapat verseny izgalmas és látványos versenyforma, maximális teljesítményt hoz elő mindenkiből, a megszokottnál is nagyobb csatákkal és csapat összekovácsoló energiával. A versenyforma a magyar bajnokság döntő futamán október 12-én mutatkozik be itthon is.

A záró napról, az eredményekről, a nemzetközi értékelésről a következő cikkben írunk.

Forrás: Tóth Viktor, www.terepsport.hu, HOCRA

Fotó: Tóth József, HOCRA

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: vasárnap, 30 június 2019 02:12

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk