Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Mostoha körülmények között rendezték a Running Warriors OCR kupafutamot Bánkon Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Running Warriors OCR kupafutam Bánk, 2022 április 9.

Április 9-én a Bánki tó környékén rendezték meg az akadálysport (OCR) egyik hagyományos év eleji eseményét, a Running Warriors versenyt, amely a sportág minden sportolója számára megmérettetési lehetőséget biztosított, hiszen az elit mellett a korosztályos és a hobbi versenyzők is rajthoz állhattak. Az elit győztesei Neal Becky (GBR) és Gyömrei Máté (HUN)

11 ápr. 2022 Hozzászólás: Hozzászólás  
Szarka Tünde a döntő akadályon Szarka Tünde a döntő akadályon Foto: Running Warriors

Az OCR atléták elszántságát jelzi, hogy az ítéletidő ellenére is nekivágtak a pályának, ahol közel 7 km terepfutás mellett - amely 600 m szintemelkedést is jelentett - 21 változatos akadály leküzdése is feladat volt, amelyeknek több, mint a fele különböző mászó feladatokat tartalmazott. A leghosszabb próba 21 m függeszkedést, lendülést, ugrást, kapaszkodást jelentett.

A reggeli felhőszakadás általában nem könnyíti meg egyik outdoor sportoló dolgát sem, de az OCR versenyben, ahol futni, mászni, kúszni, függeszkedni is kell ez hatványozottan igaz. Egészen más sáros kézzel kapaszkodni pár milliméteres peremeken, onnan átugrani egy imbolygó vízszintes lapra, majd sáros-vizes fémrudakon mászni tovább.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Minden kategóriának (a legkisebbeket kivéve) ugyanazt a pályát, feladatokat kellett teljesíteni, de az elit versenyben sokkal szigorúbb szabályok mellett - ennek is köszönhető, hogy a 17 induló közül végül 7 versenyzőnek volt értékelhető az eredménye. Ennek ellenére a férfi versenyben hihetetlen szoros volt a küzdelem, hiszen a korábbi Ninja Warriors győztes veszprémi Gyömrei Máté (00:45:39) és a litván dr. Bugys Renaldas (00:46:00) között alig 20 mp volt a célban a különbség. A női versenyben a brit Neal Becky fantasztikus versenyzéssel 1:02:11 idővel magabiztosan nyerte meg a versenyt.

RW trail terepsport ocr

A korosztályos futamokban lényegesen többen álltak rajthoz 15 és 59 év között. A szabályok csak egy kicsivel voltak enyhébbek, és az eső is ugyanaz maradt. A legnagyobb meglepetést talán solymári Komondi Csaba okozta, aki világklasszis falmászóként élete első OCR versenyén kiemelkedett a mezőnyből, hiba nélkül teljesítette a pályát 00:54:01 idővel. A legjobb női időt a budapesti Nagy Adrienn érte el (1:41:39).

A “basic” futamokban még könnyebb szabályok mellett lehetett ismerkedni a sportággal, ekkor már az eső sem esett, bár sár nagyobb volt. A legjobb időt a solymári Csehi Dávid (00:59:40) érte el, a nőknél Olasz Emma (1:08:22).

RW monkey terepsport ocr

Az ítéletidő ellenére sokan álltak rajthoz, fantasztikus hangulatban biztatták egymást a versenyzők, a sportág igazi ünnepe volt ez a nem mindennapi megmérettetés.

Ez azért sem meglepő, mert az OCR egyre közelebb kerül a nagy nemzetközi ismertséghez, sőt az olimpiai részvételhez.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Foto: Running Warriors

Hivatalos: ocrsport.hu

Eredmények

Utoljára frissítve: hétfő, 11 április 2022 14:04

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk