Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 16. Csütörtök  Ma Mózes és Botond napja van.  

Örvendj az erdő csöndjének - Fülkorn Andrea a Szénás Körön

  • Állapot: Aktuális

A Szénás Kör terepfutás és túra egyik "szülője" következik a sorozatunkban. Fülkorn Andrea színes egyéniség, ahol felbukkan ott biztosan vidámabb és jókedvűbb lesz mindenki. És gyakran felbukkan terepfutó rendezvényeken, versenyeken. 

Mottónak ezt az idézetet választottuk a beszélgetéshez: "a cipő elkopik a ruha szétszakad, de az emlék az élmény örök."

28 nov. 2018 Hozzászólás: Hozzászólás  
Örvendj az erdő csöndjének - Fülkorn Andrea a Szénás Körön Foto: terepfutas.hu

Fülkorn Andrea vagyok, a 63as kiadásból. A budai hegység peremén élek Nagykovácsiban . Egy német fehérnemű boltot vezetek, tehát ha kell sportmelltartó gyertek ;) Felnőtt fiam nemrégiben kezdett el futni, de már látom rajta, hogy nem kap elég endorfint, és, hamar leszáll a körhintáról.

De nem erőltetem, én is harminckettő voltam, mikor megcsapkodott a drog.

Hogyan kezdted el a rendszeres sportolást?

Akkor kezdtem el futni mikor a fiam kicsi volt, mint oly sok anyuka én is szerettem volna mozogni, ebből kifolyólag lelkesen feltoltam a babakocsit a Nagy-szénásra :D . Talán már írtam más fórumokon erről, hogy egy Avon 10 km futóverseny szórólapja került a kezembe, arra már nem emlékszem honnan, de én ezt szerettem volna lefutni. Az akkor 3 km-es köröcskéimből elkezdtem rá felkészülni 52 perc alatt futottam le, és mikor a nyakamba került az érem, akkor egy olyan körhintába kerültem, amiről 23 éve nem tudok leszállni. Közösségi fórum mint ma, alig volt. Így a versenyekről értesülni a Futanet és az index Futóbolondok csoportokból tudtam, innen vannak a legrégebbi barátaim is akikkel azóta is tartom a kapcsolatot . .

Elsősorban a hosszútávú futások kapcsán vagy ismert. Melyek a legszebb és legnehezebb élményeid?

Mostanában a középtáv ami tetszik (60-70). Nem tudom megmondani melyik a legszebb, mert mindig az a legszebb ahol épp vagyok, Mégis ha kell kiemelni, akkor Erdélyt választom. Szeretek errefelé nyitni és erről a vidékről választani.

Legnehezebb verseny nekem akkor van, ha a körülmények és a szintidő nem kedvező. Ott van példának az UTH - nem bírok el vele 2x is voltam,és kifogtam a két legcsapadékosabb évet, hiába a hazai pálya, A legelső évben megcsináltam, de kicsúsztam... Pont Szentendrén jártam mikor ütött az óra. Másodszor én magam adtam fel Lepencénél, mert nem bírtam idegileg a szintidősdit. Ez ilyen dolog, egy CCC t vagy Zugspitzet könnyebben megcsináltam. Szóval csak azt akartam ezzel mondani, hogy ha a halálzónában vagyok végig, akkor lesz nekem a legnehezebb, és az egyszer megégetett kéz a legjobb tanítómester... vagyis elengedem ("izgatmégamúgy").

Pedig én már kijártam az iskolát hozzá, de ezek szerint megbuktam 

Neked elég sok ilyen iskolád van, szívesen olvasunk róla!

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Jajj... hát annyi van, hogy nem is tudok kiemelni, mert volt mikor évekig ugyan arra a versenyre visszajártam, az összes aszfaltos, ami akkoriban lehetett megvolt, szegény Újj Zoli összes versenyén végigmentünk, havas esőben 3 nap a Dunamenti szupermaratonon, ahol a 40 tonnás kamionok mentek el mellettünk, vagy a veszprémi 6 órás a 12 órás a Balaton körbe párban, vagy Sárvár 12/24 órás évekig jártunk ide .Visegrád-Budapest. Meg rengeteg szupermaraton, ami ma már legenda csak... Én örülök, hogy részese lehettem egy korszaknak ami akkor zárult le, mikor elmentem egy BUÉK 20 túrára, és innen kezdődik a trail korszakom

Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: annak, hogy egyedül lehetsz. Ha nem vagy egyedül: annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van.

Wass Albert 

Wass Albert nagyon sok szépet írt a természetről. Noha ellentmondásos személyiség, de az erdőket, hegyeket nagyon szerette, tisztelte. Te hogyan kerültél a Szénás Kör szervezésébe?

Gergő keresett meg a tervével, hogy segítsek neki az útvonalban, mivel a Nagy szénás azon belül is Nagykovácsi az otthonom, sok évtizede ide születtem. Már a telefonba is elmondtam neki egy vázolt útvonalat merre lehetne hozni, de miután eljött hozzánk így együtt megterveztük illetve még Cirminek volt beleszólása, miután végig rendetlenkedte a térképet, a mancsával mutogatott, mi pedig beleraktuk azt a részt, ahová rakta a lábát, így lett a 75 km :D a köszöntőben is szerepel a neve. Aztán mikor már minden készen volt, akkor a rövidtávon ellenőriztem a QR kódokat, hogy meg lehet-e találni, majd az élesítés előtt újra leellenőriztem mindet, hogy nem mosta e el az eső :D

Gergő kérésére, ő kicsit izgult, de kár volt...

fulkorn andrea 1sSokat vagy a terepen kint. Milyen felszerelést használsz, mit javasolsz a hosszú futásokhoz?

Futó szettre többet költök, mint civil ruhára, egy utcai cipőért nem adnék 30 ezret, vagy egy retikülért 30 ezret, de egy futócipő az más és egy futómellény az is más :D ezt csak az értheti, aki ugyan így van vele.

Mikor én kezdtem még nem volt ilyen kínálat, de abban is lehetett őrültködni ugyanúgy. Ma már inkább a komfortra megyek, tudom hogy kifizetődik, mert nem dörzsöl, nem tör. Dobtam már le magamról a 20. órában cipőt, mert olyan volt mint egy sajtreszelő – Amíg a mozgás örömforrás nekem, addig nincs megállás. A mozgásnak én vagyok a motorja, ha nem hajtom szét, talán tovább jutok vele.

Milyen frissítést javasolsz, mik a Szénás Kör sajátosságai?

Ahh... én nem vagyok jó példa, mert nálam kolbász és csilis kukorica van :D, de ha nagy versenyre megyek akkor pakolok géleket szeleteket, na meg kolbászt és csilis kukoricát. Utóbbit nem ajánlom, mert könnyen fuldoklást okoz . A Szénás Kör a Budai hegység egyik gyöngyszeme, itt található a hegység két legmagasabb csúcsa is, mindkettő benne van a Szénás Körben . Ezen kívül igen gyors pálya is, nekem a kedvenc részem a kiskörön a P+ ez a táv közepére esik. Itt már többször is kerültem más állapotba, mikor vigyorog az ember magába, érdemes kipróbálni létezik ez az érzés! A Flow ... az elme játéka, amit akkor ajándékoz, ha elmerülünk abban, amit csinálunk.

Mik a további terveid a futásban, a sportban?

Terveim közt szerepel, ha nyugdíjba megyek, akkor az OKT megcsinálni, vagy egyben vagy szakaszra - ezt még nem tudom, pár évem van még kitalálni. Ha futni már nem tudok, akkor majd gyalogolok. Más terv egyenlőre nincsen, megyek ami tetszik, akár többször is egymás után, és ha megtetszik valamilyen verseny, azt megveszem magamnak, mert a cipő elkopik a ruha szétszakad, de az emlék az élmény örök.

Ez nagyon szép gondolat, együtt még szebb ajándék azoknak, akik még nem futottak a Szénás Körön. Te miért és kinek ajánlanád a Szénás Kör lefutását?

A Szénás Kört már nem kell ajánlani, akkora népszerűségnek örvend . Bárki bármikor lefuthatja. A rövidebb nyilván népszerűbb. A szintidő pedig baráti, akár futva vagy túrázva is. A hosszúnak nemrégiben egy órával több lett a futós szintideje tehát 12-ről 13-ra, de esküszöm nem én találtam ki :D

Köszönjük a sok színes élményt, további sok szép kilométert!

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: szerda, 28 november 2018 11:49

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk