Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Rozskenyér - Jókenyér, Solymár

víz, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt, búzaliszt (Bl-112), rozsliszt (Rl-125), tengeri só, élesztőA rozs, kenyérben történő felhasználása leginkább a német fekete kenyerekre jellemző. Napjainkban az egészséges táplálkozás követői és a savanykás ízvilág kedvelői is előszeretettel fogyasztják a rozskenyeret.


Rozskenyér jellemzője a sötét, tömör bélzet és héj nagyrészt a rozsliszt alacsony sikértartalmának köszönhető. A Jókenyér 1 kg-os és 0,5 kg-os rozskenyerei hosszú ideig megőrzik frissességüket.

16 nov. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás  

víz, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt, búzaliszt (Bl-112), rozsliszt (Rl-125), tengeri só, élesztőRozskenyereink adalékanyag mentesek, a teljes kiőrlésű lisztet a tésztához frissen, pékségünkben őröljük, hogy az elkészült Jókenyér rozskenyerek a lehető legharmonikusabb ízvilágban kerülhessenek az Ön asztalára. 

Csak az alábbi alapanyagokat használjuk
víz, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt, búzaliszt (Bl-112), rozsliszt (Rl-125), tengeri só, élesztő.

A rozs talán a legfiatalabb gabonánk. Bár egyes bronzkori leletek szerint már i.e. 1800 és 1500 között is ismerték a növényt, sőt a rómaiak is említést tesznek róla, igazán széles körben a középkorban terjedte el, főként Európa középső és keleti részén. Napjainkban fő gabonafélének számít a francia-német határtól keletre és hazánk északi részén.


A rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és szénhidrátot, valamint több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. A rostokban gazdag rozs, kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre.

Gyakori fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet és segít a székrekedés, valamint aranyeres panaszok esetén is.


A rozs beltartalma: B1-vitamin, kalcium, niacin, fehérje, keményítő, növényi rost, szerves só, szaharin, nitrogén, kazein és foszfát.


B1-vitamin: a szívizom és az idegsejtek megfelelő működéséhez, valamint a szénhidrátok, zsír és az alkohol lebontásáért felelős vitamin.
Kalcium: az egyik legnagyobb mennyiségben előforduló fém a szervezetünkben. A kalcium a csontok és fogak építőeleme, előfordul azonban az izomban és a vérben is. Elősegíti a vas felszívódását és a véralvadást.
Rost: az ideális testsúly eléréséhez, a jó emésztéshez, és a vérzsír-szint optimalizálásához, valamint egyes daganatos betegségek kockázatának csökkentéséhez rost-dús táplálkozásra van szükségünk. A rostban gazdag táplálék fogyasztása teltségérzetet okoz, így kevesebb energiaforrást fogyasztunk.
Aminosavak: a szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavak közül a metionin és a lizin magasabb értékekkel van jelen a rozskenyérben mint a búzában.


100 g rozskenyér tartalmaz: 

Energia: 941kJ / 223kcal
Fehérje: 8,4 g
Zsír: 1,3 g
Rost: 5,81 g
Szénhidrát: 41,4 g, ebből cukor: 2,9 g

Jókenyér - Ludwig és Mentesi, Solymár

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk