Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Giro d'Italia 6. szakasz: Valter Attila sporttörténelmet írt, megszerezte a rózsaszín trikót! Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A svájci Gino Mader (Bahrain Victorious) sikerével zárult az Olasz Körverseny hatodik szakasza, összetettben Valter Attila (Groupama-FDJ) vette át a rózsaszín trikót!

14 máj. 2021 Hozzászólás: Hozzászólás   velo.hu
Giro d'Italia 6. szakasz: Valter Attila sporttörténelmet írt, megszerezte a rózsaszín trikót! Foto: velo.hu

Az első hegyi befutós etapjával folytatódott a 104. Giro d'Italia. A mezőnyre a táv közepén egy második (Forca di Gualdo, 10,5 km, 7,3%) és egy harmadik (Forca di Presta, 4,9 km, 4,8%) kategóriás meredek, míg befutóként egy szintén második besorolású (Colle San Marco, 15,5 km, 6%) hegy várt.

Az ötödik szakaszon történt bukás következtében a hegyi összetett éllovasa Joe Dombrowski (UAE Team Emirates) sem tudott ma már rajthoz állni, így Vincenzo Albanese (EOLO-Kometa) szerezte vissza a kék trikót, miközben a legjobb fiatalnak járó fehér mez továbbra is Valter Attilán (Groupama-FDJ) feszült.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A rajtot követően azonnal megindultak a próbálkozások, mígnem egy hat fős sor lépett el, nevezetesen Jimmy Janssens (Alpecin-Fenix), Simone Ravanelli (Androni Giocattoli-Sidermec), Gino Mader (Bahrain Victorious), Matej Mohoric (Bahrain Victorious), Simon Guglielmi (Groupama-FDJ) és Dario Cataldo (Movistar). Hozzájuk ugrott fel nem sokkal később Geoffrey Bouchard (AG2R-Citroen) és Bauke Mollema (Trek-Segafredo).

Az elmenés legnagyobb előnye bő öt percnél tetőzött, miközben a főmezőnyt a rózsaszín trikót védő Israel Start-Up Nation sora húzta. Az első, pontokért zajló részhajrát Ravanelli nyerte, majd a Forca di Gualdo meredekén Bouchard ért fel elsőként, ezzel virtuálisan átvéve a hegyi különverseny első helyét.

A táv közepén elhelyezkedő két kategorizált hegy között az INEOS-Grenadiers kezdett el tempót menni, pillanatok alatt darabjaira szedve a főmezőnyt, többek között leszakítva a rózsaszín trikós Alessandro De Marchit (Israel Start-Up Nation) is. A Forca di Presta csúcsán Mohoric bukott át elsőként, innen a mindent eldöntő kaptató lábáig egy közel negyven kilométeres lejtmenet következett.

Lefelé kettészakadt a spicc, Mader, Mohoric, Cataldo és Mollema kvartettje tekert az élen, miközben az esélyesek csoportjától Alberto Bettiol (EF Education-Nippo), Romain Bardet (Team DSM) és Guilio Ciccone (Trek-Segafredo) triója próbált elszakadni.

giro d italia 2021

Az utolsó huszonöt kilométerre fordulva az említett hármas felért a második szökevénybolyra, ám nem sokra rá utol is érték őket, miközben elől Mohoric vitte el az időjóváírást érő részhajrát.

A kvartett szűk három perc előnnyel kezdhette meg az utolsó emelkedőt, Mohoric szinte azonnal meg is adta magát, eközben a rózsaszín trikós csoportjában a Team BikeExchange kísérőautója elütötte Pieter Serryt (Deceuninck-Quick-Step), aki szerencsére nem sérült meg komolyabban, így tudta folytatni.

Három kilométerrel a vége előtt Mader próbált továbbmenni az elmenésből, míg az esélyesek sorából – ahol Valter Attila is végig kiválóan tartotta magát – Daniel Felipe Martinez (INEOS-Grenadiers) indított, ám ez csak előkészítés volt Egan Bernal (INEOS-Grenadiers) számára, aki kétszer is váltott, Valter Attila pedig az első akciót gyönyörűen vette át - a másodiknál ellenben már csak Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step), Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) és Dan Martin (Israel Start-Up Nation) tudott a kolumbiaival menni.

Gino Mader (Bahrain Victorious) hatalmasat küzdve megnyerte a szakaszt Egan Bernal (INEOS-Grenadiers) és Dan Martin (Israel Start-Up Nation) előtt. Valter Attila a tizenkettedik helyen ért célba, mindössze huszonkilenc másodperc hátránnyal, ezzel pedig átvette az összetettben a vezetést! Dina Márton (EOLO-Kometa) bő huszonkét percet kapva a 97. helyen zárt.

Eredmények - 104. Giro d'Italia
Grotte di Frasassi-Ascoli Piceno, 160 km

1. Gino Mader (svájci, Bahrain Victorious) 4:17:52
2. Egan Bernal (kolumbiai, INEOS-Grenadiers) + 12 mp
3. Dan Martin (ír, Israel Start-Up Nation) + 12 mp
4. Remco Evenepoel (belga, Deceuninck-Quick-Step) + 12 mp
5. Giulio Ciccone (olasz, Trek-Segafredo) + 14 mp
6. Damiano Caruso (olasz, Bahrain Victorious) + 25 mp
7. Daniel Felipe Martinez (kolumbiai, INEOS-Grenadiers) + 25 mp
8. Marc Soler (spanyol, Movistar) + 27 mp
9. Hugh Carthy (brit, EF Education-Nippo) + 29 mp
10. Aleksandr Vlasov (orosz, Astana-Premier Tech) + 29 mp
.
12. Valter Attila (magyar, Groupama-FDJ) + 29 mp
97. Dina Márton (magyar, EOLO-Kometa) + 22:06

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Összetettben Valter Attila vette át a vezetést, ezzel megszerezve a rózsaszín trikót! A magyar kerékpáros előnye tizenegy másodperc Remco Evenepoel előtt, miközben Egan Bernal a harmadik. A pontversenyben Giacomo Nizzolo (Team Qhubeka-Assos), a hegyi összetettben Mader, a fiatalok különversenyében Valter, míg a csapatversenyben a Bahrain Victorious az első.

Összetett - 104. Giro d'Italia

1. Valter Attila (magyar, Groupama-FDJ) 22:17:06
2. Remco Evenepoel (belga, Deceuninck-Quick-Step) + 11 mp
3. Egan Bernal (kolumbiai, INEOS-Grenadiers) + 16 mp
4. Aleksandr Vlasov (orosz, Astana-Premier Tech) + 24 mp
5. Louis Vervaeke (belga, Alpecin-Fenix) + 25 mp
6. Hugh Carthy (brit, EF Education-Nippo) + 38 mp
7. Damiano Caruso (olasz, Bahrain Victorious) + + 39 mp
8. Giulio Ciccone (olasz, Trek-Segafredo) + 41 mp
9. Dan Martin (ír, Israel Start-Up Nation) + 47 mp
10. Simon Yates (brit, Team BikeExchange) + 49 mp
.
87. Dina Márton (magyar, EOLO-Kometa) + 39:22

Az Olasz Körverseny Notaresco és Termoli között egy 181 kilométeres etappal folytatódik, a penzum mindössze egyetlen negyedik kategóriás emelkedőt tartogat.

Forrás: velo.hu

Utoljára frissítve: péntek, 14 május 2021 11:22

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...