Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

IRONMAN 70.3 Budapest: nagyágyúk a mezőnyben

  • Állapot: Archív
Ötven profi versenyengedéllyel rendelkező triatlonista indul harcba a győzelemért az IRONMAN 70.3 Budapest viadalán augusztus 23-án. A három legnevesebb induló, a svájci Ronnie Schildknecht, a dán Michelle Vesterby és a magyar Csomor Erika egyaránt rendelkezik Top10-es eredménnyel a hawaii IRONMAN-világbajnokságról…

Közvetlenül a nevezési határidő lejárta előtt érkezett meg a svájci Ronnie Schildknecht jelentkezése. Személyében egy igazi nagyágyú lesz ott a rajtnál szombaton a Kopaszi gáton! A harmincnégy esztendős sportoló 2000-ben kezdett triatlonozni, eredménylistáját sorozatban hét IRONMAN Switzerland győzelem fényesíti (ő az első a világon, aki sorozatban hétszer nyert ugyanazon az IRONMAN-viadalon), de hazája IRONMAN 70.3-as versenyét is megnyerte már három alkalommal, ahogyan begyűjtött már egy-egy floridai és dél-afrikai IRONMAN-elsőséget is. A hawaii IRONMAN-világbajnokságon 2008-ban a negyedik helyen végzett, a férfiaknák ez a svájciak egyik legjobb eredménye a sportág történetében.

20 aug. 2014 Hozzászólás: Hozzászólás  


A nőknél a Luc Van Lierde irányításával tréningező dán Michelle Vesterby az egyik „legnagyobb név”, ő tavaly a nyolcadik helyen ért célba a hawaii IRONMAN-világbajnokságon. 2012-ben megnyerte a lanzarote-i IRONMAN-t, emellett több dobogós helyezéssel is büszkélkedhet a klasszikus távon és az IRONMAN 70.3-as sorozatban is.

Egy régi jó ismerőst is üdvözölhetünk majd a profik mezőnyében, Magyarországra érkezik a francia Benjamin Sanson, az IRONMAN-viadalok egyik legjobb úszója. „Bendzsi” a nyolcvanas években Darnyi Tamásékkal együtt tréningezett hazánkban, majd triatlonosként is megfordult magyar együttesben, a tiszaújvárosi TVK-Mali színeiben. Ő lesz a sztárvendég augusztus 21-én csütörtökön és egy nappal később, pénteken a Sailfish úszóedzésen, amely egyben úszófelszerelések tesztje is lesz.

Csomor Erika a magyar triatlon történetének egyik legsikeresebb versenyzője, a hosszabb távú triatlon és duatlonversenyek, IRONMAN-ek koronázatlan királynője. Káprázatos pályát futott be, kétszer nyert duatlon-világbajnoki címet, volt ezüstérmet a hosszú távú triatlon-világbajnokságon, hétszer nyerte meg a klasszikus Powerman Zofingen Duathlont, 2008-ban a világ második legjobb női időeredményét érte el a németországi Rothban (8:47:05), és az övé a sportág történetének legjobb magyar eredménye a hawaii Ironman-világbajnokságról, ahol 2008-ban negyedik lett (9:24:49). Megnyert öt IRONMAN-viadalt, s az IRONMAN 70.3-sorozatból is vannak győzelmei, ahogyan más sportágakban – mountain bike, maratoni futás – is jeleskedett. Era éppen az elmúlt hétvégén ért el újabb kiemelkedő eredményt: második lett a svédországi IRONMAN-viadalon!

Tizenhét magyar nevezett profi licensszel, Csomor Erika mellett ott lesz a mezőnyben többek között a hétszeres hosszú távú magyar bajnok, kétszeres hawaii induló dr. Harsányi Zsuzsanna, a két idei nagyatádi győztes, Flander Márton (ő Age Group-versenyzőként) és Zelinka Gabriella, a hawaii IRONMAN-világbajnokságon korosztályos dobogós Ferenci Kornél, az IRONMAN-versenyeken egyre jobb eredményeket elérő Molnár Gergő, a magyar hosszú távú bajnok Szabó Attila és Halász Anna is.

  A profik nevezési listája: KLIKK IDE!

  Forráspeterkropko.com

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk