Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Magyarország első maratoni távú OCR bajnokai Prokopp és Miklovicz - Fighters' Run 2023, Eplény Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Hosszas előkészítés és felfokozott érdeklődés kísérte az első maratoni távú OCR versenyt, amelyet a Fighter's Run keretében rendeztek Eplényben. A bajnokok Prokopp Erzsébet és Miklovicz Gábor.

21 okt. 2023 Hozzászólás: Hozzászólás  
Prokopp Erzsébet (női győztes) és Tóth Viktor Prokopp Erzsébet (női győztes) és Tóth Viktor Foto: terepsport.hu

42 km kőkemény Bakonyi terep, 70+ akadály, 2000+ m szintemelkedés. Mondja valaki azt, hogy ez egy hétköznapi séta... Nem az, Sőt...! A rajtnál sok ismerős névvel lehetett találkozni az OCR és az ultrafutás világából, ami nem csoda, hiszen, ha valaki szereti az őrült kihívásokat, akkor az itt megtalálta a számítását...

Miklovicz Gábor elképesztő 5 órán belüli idővel ért célba (4:58:58), frissen, üdén, mosolyogva.

"Nehéz és kimerítő pálya volt, és hiába teljesítettem már sok ultra kihívást, a lábaim rendesen elfáradtak. Nagyszerű nyomvonal, fantasztikus hangulat - igazán emlékezetes verseny volt."

Gábor a Spartan ultrák mellet az ultra teljesítmény túrákon is rendszeres résztvevő, egy hete még az 54-es kihívást teljesítette (hogy mi is ez az extrém "móka", arról a főszervezővel készítettünk interjút).

Prokopp Erzsébet talán még Gábornál is nagyobb ovációt kapott, hiszen abszolút második helyen (!) ért célba, alig fél órával (5:25:25) Gábor után. Böbe évtizedek óta jelen van számos outdoor sportágban, tereptriatlonban többször nyert rangos versenyeket, de terepfutásban és MTB maratonokon is eredményes versenyzőként ismerhetik. Interjúnkat hamarosan olvashatjátok!

"Magamat is megleptem, hogy elindultam ezen a versenyen, nem igazán készültem rá. Mostanában a futás mellett főleg mászunk, boulderezünk, így gondoltam ha már korábban nyertem egy nevezést a versenyere, miért ne a maratoni távon induljak. Nem bántam meg, de nem volt könnyű, néha az vitt tovább, hogy legalább nem montival a vállamon kell négykézláb felmásznom a hegyre (*). Jól éreztem magam, igazi terepfesztivál hangulat volt!"

*(Az X2S tereptriatlon versenyeken Böbe rendszeresen indult és ott bizony voltak nem várt "meglepetések" - a szerkesztő (aki annak idején szervezte a X2S versenyeket))

A maratonnal egyidőben került megrendezésre a rövid táv, ami könnyebb, egyszerűbb volt, de a tempó és az intenzitás adott kellő ellensúlyt, hiszen az ismert atléta mondás szerint "nem a táv a gyilkos, hanem a sebesség". A férfi versenyben Kivés Bendegúz (0:46:00), a nőknél Nagy Adrienn (0:59:10) értek elsőként a célba.

A nap végét a Farkaskölyök futamok zárták, ahol a legkisebbek és a már nem is annyira kicsik mérték össze erejüket - hihetetlen tempóban és lelkesedéssel!

Két család is "tarolt" a dobogón a versenyzői ("Alfa") futamokban:

  • Türk Lili és Sári a 9-11 éves kategóriában az 1. és a 2. helyet szerezték meg
  • Szirányi Zalán és Bernát a 12-14 éves kategóriában a 2. és a 3. helyre állhattak a dobogón.

"Hála az utóbbi idők edzéseinek mindkét lány nagyon tudatosan és koncentráltan versenyzett, sokkal kevesebb stresszel és több energiával. Fiatal koruk ellenére képesek betartani az edzői utasításokat, de az is segíti a fejlődésüket, hogy sokféle programmal szinesítjük a felkészülésüket. Túrázás, montizás, úszás, játékos feladatok." - mondta Lili és Sári édesapja, aki vasárnap a középtávon áll rajthoz.

A Fighters' Run OCR hétvégén szombaton a rövid, a maraton és a gyerek futamok, vasárnap a középtáv, a csapatverseny (középtávon) és a "beavató" futam a sportággal ismerkedőknek került a programba.

fighters run epleny ocr 2023 x2s dobogosok

Eredmények: runtiming.hu | A verseny weboldala: fightersrun.com 

Free Joomla Lightbox Gallery
Utoljára frissítve: vasárnap, 22 október 2023 12:00

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk