Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 28. Vasárnap  Ma Valéria és Nimród napja van.  

Poór Brigitta interjú az XTERRA Világbajnokság előtt Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Poór Brigi fantasztikus tereptriatlon idényt tudhat maga mögött, a nemzetközi mezőny egyik kiemelkedően jegyzett versenyzője és most régi álma is teljesül: ismét indulhat a tereptriatlon sportág legmagasabb szintű versenyén a hawaii világbajnokságon. Erről beszélgettünk vele egy villáminterjú keretében. (A verseny után hosszú beszámoló következik.)

18 okt. 2018 Hozzászólás: Hozzászólás  
Poór Brigitta interjú az XTERRA Világbajnokság előtt Foto: XTERRA

Hogyan értékeled az idei évet, mi volt a legszebb és a legnehezebb része?

Egyértelműen pozitívan értékelem ezt a szezont, hisz sikerült 7 VK futamot nyernem, kétszer lettem második minimális különbséggel illetve egy 4.-ik helyem van még. Mindemellett megvédtem az Xterra Európabajnoki címem, ami egyben az egyik legszebb emlékem is!

Mik voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Rengeteg emlékezetes pillanatot tudnék mondani! :) Többek között: - mikor negyedszerre nyertem meg sorozatban a máltai VK futamot - Portugáliában a lovaskíséret a célba - a francia VK futam győzelem egyértelműen - az Xterra Európabajnoki cím megvédése - a dániai biciklis esés majd egy fantasztikus verseny. De mondhatom, hogy minden versenyen történik valami igazán emlékezetes.

Hogyan látod az elmúlt évek fejlődését a saját oldaladról és mit mondanak az edzőid?

Azt hiszem az eredmények magukért beszélnek. Szerencsére nagyon jó edzőm van, Schumacher Ákos, a legjobb!;) most már évek óta együtt dolgozunk és sikerült kitapasztalni, kialakítani nagyon jó edzés menetet a számomra, így évről évre eredményesebbek vagyunk. Nagyon sokat sikerült erősödni bringán és gyorsulni futáson. Sajnos az úszás az, ami egy kicsit háttérbe szorult, de ezen is dolgozok már és remélhetőleg a jövő évi szezonra még jobb teljesítményt érünk el!

Látványosan sokat fejlődtél és a tereptriatlonban még mindig fiatalnak számítasz. Hogy érzed magad a VB előtt?

Természetesen izgulok és rengeteg a kérdés bennem! Ez az év legfontosabb versenye és szeretném a legjobb formám hozni és egy felejthetetlen eredményt elérni. Sajnos a felkészülésem egyáltalán nem volt zökkenőmentes igaz ez elmondható az egész évemre ezért is izgulok a kelleténél jobban. De bízom benne hogy a sok éves munka bennem van és nem lesz gond!

Korábban voltál már kint  Mauin, most mit tudsz a VB pályáról és a mezőnyről?

Mind a pálya mind a mezőny egy VB-hez méltó nehézséggel bír. Számomra az úszás lesz a legnagyobb kihívás, mert valahogy nehezen küzdök meg a 3 m-es hullámokkal.. a bringa pályát kifejezetten szeretem, igazán nehéz erőpálya! Az is igaz, ha esős idő lesz akkor a környezeti adottságok miatt tekerhetetlen, aminek nagyon nem örülnék. A futás lényegében 5 km nagyon meredek felfelé majd 5 km technikás lefelé, közel sem a könnyű pályák egyike!

Sok versenyzőt ismersz, de úgy hallottam lesznek meglepetések a mezőnyben... Kikkel várod a legnagyobb versenyt Mauin?

Nehéz lenne csupán pár nevet kiemelni, de három riválist megemlítenék Lesley Paterson, Suzie Snyder, Melanie McQuaid (aki az XTERRA  hőskorában volt többszörös világbajnok - írtunk róla több alkalommal is - , majd több év kihagyás után visszatért- a szerk.)

Köszönöm, drukkolunk ezerrel!

Utoljára frissítve: péntek, 19 október 2018 09:21

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk