Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Poór Brigitta egy bukás ellenére is ezüstérmet szerzett a szezonzáró tereptriatlon Világkupán (+videó) Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Az utolsó európai XTERRA tereptriatlon világkupa futamon Dániában Poór Brigitta egy kerékpáros bukás után is vissza tudott érni a mezőnyre és megszerezte az ezüstérmet.

11 szept. 2018 Hozzászólás: Hozzászólás  
Poór Brigitta egy bukás ellenére is ezüstérmet szerzett a szezonzáró tereptriatlon Világkupán (+videó) Foto: XTERRA

A magyar bajnok hideg tengerben úszás után – ahol medúzákat is kellett kerülgetni – a harmadik helyen lépett a partra, az 500 lépcső megmászása után (a tengerpartról a kerékpáros depóig) hamar felzárkózott a második helyre, de a 7. km után egy köves, sziklás lejtőn hatalmasat esett. Repedt sisak, megrongálódott kerékpár, és szerencsére minimális személyi sérülés mellett Poór Brigitta visszaállt a mezőnybe, pedig több perces hátrányba került, sokan elhaladtak mellette.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

De ő nem adta fel, és már a táv második felében ismét az élbolyban volt. A futásra annyira visszatért az ereje, hogy pár kilométer után már az élen haladó mexikói Michelle Flipo is látótávolságra került, Poór fokozatosan került egyre közelebb a vezető versenyzőhöz, de végül a célba másodikként érkezett 40mp hátránnyal.

A férfiaknál a spanyol Roger Serrano szerezte meg a győzelmet.

Az úszásról harmadikként jöttem ki de már a depóból kifele a második helyen álltam. Nehéz itt úszni, mert erős a sodrás és nagyok a hullámok, valamint rengeteg medúza is volt! ? úszásról közel 500 lépcsőfok vart ránk a depóig. Bringán jól kezdtem, majd olyan 7 km után sikerült hatalmasat esnem. Szerencsére megúsztam nagyobb sérülések nélkül. Hálás vagyok a minőségi sisakért! Viszont a kormányom elfordult, úgy tekertem kb. 2 km-t, mikor szereztem szerszámot és sikerült rögzíteni. Elég sok időt vesztettem sajnos. Futásra Lizzyvel indultunk ki fej fej mellett haladtunk. Nem éreztem túl jól magam az esés után, volt egy-két pillanat mikor azt gondoltam csak érjek valahogy célba de aztán győzött a versenyszellem és az első kör végen a legmeredekebb szakaszon sikerült egy kis előnyre szert tennem és meglépnem. A futás olyannyira jól sikerült hogy a végére szinte teljesen ledolgoztam a hátranyom az első lányhoz képest. Persze csalódott vagyok, hisz nyerni lehetett volna, de boldog vagyok, mert nem tőrt el semmim, sikerült célba érni és egy szuper második helyet szerezni!

Hely

Név

Klub

Ország

Idő

1

Michelle Flipo

Krbo/Asics

MEX

2:58:53

2

Poór Brigitta

Merida Maraton Team CST Megathlon

HUN

2:59:34

3

Elizabeth Orchard

Aloha Racing

NZL

3:01:31

 

Forrás: Tóth Viktor – Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: kedd, 11 szeptember 2018 00:30

Média

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk