Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Poór Brigitta 5. a hawaii tereptriatlon világbajnokságon Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A 23. XTERRA Világbajnokságon megdőlt minden papírforma, a szélsőségesen viharos időjárás miatt. A magyar Poór Brigitta dobogóra esélyesként az 5. helyet szerezte meg, ami eddig a második legjobb magyar eredmény hawaii a VB-n.

29 okt. 2018 Hozzászólás: Hozzászólás  
Poór Brigitta 5. a hawaii tereptriatlon világbajnokságon Foto: XTERRA

Az extrém tereptriatlon Világbajnokság mindig is nehéz és különleges verseny volt. Idén az időjárás is segítette a legendás hírnév öregbítését – óriási szél korbácsolta hatalmas hullámokban kezdődött a verseny. Poór a nők között a negyedik helyen érkezett, annak ellenére, hogy a nagy hullámok nem igazán a kedvenc terepe.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A kerékpáros pálya azonban az erőssége, itt tervezte a lehető legjobbat kihozni magából, ahogyan az idei versenyeken ezt már jól begyakorolta. De a hatalmas esőzés óriási sártengert varázsolt az amúgy gyors és technikás pályából, így a túlélés volt ez elsődleges szempont. Ettől függetlenül a magyar sportoló hatalmas küzdéssel feljött a harmadik helyre, csak a világbajnok „Skót rakéta” Lesley Paterson és a mexikói Michelle Flippo voltak előtte. Igaz, Paterson hatalmas előnnyel, ami azért is gondot jelentett, mert a skót versenyző a terepfutásáról is híres. De ebben Brigitta is nagyon sokat fejlődött, amióta legutoljára találkoztak…

A magyar bajnokot annyira kimerítette a sárral való küzdelem, hogy a terepfutás már nem ment neki úgy, hogy megőrizze a fantasztikus 3. helyet. Flippo végül nagyon jól futott, Petersonnál ez nem is volt kérdés, Lizzie Orchard a második női futóidővel érkezett a bronzérmes helyre, a Suzie Snyder pedig másfél perccel futott gyorsabban, mint Brigi, így éppen előtte ért célba.

Brigi még nagyon fiatalnak számít a mezőnyben. A TOP10 versenyzők között elsősorban tapasztaltabb vannak, a másik nemnél is nagyon ritka az ilyen fiatal korú győztes.

Top 5 Elite Nő    
Helyezés Név Ország Idő
1 Lesley Paterson Stirling, Scotland 3:29:07
2 Michelle Flipo Palma De Mallorca, Mexico 3:39:55
3 Lizzie Orchard Auckland, New Zealand 3:40:53
4 Suzie Snyder Reno, NV, USA 3:44:28
5 Brigitta Poor Gyor, Hungary 3:45:26

A férfiaknál is minden másképpen alakult… A 3-szoros világbajnok spanyol Ruben Ruzafa pont a kerékpáros pályán „vesztette el” a versenyt, ami a legnagyobb erőssége. Igaz csak azzal vesztett, hogy nem tudott kellőképpen nagy előnyt szerezni, alig 1 perccel teljesítette gyorsabban a kerékpáros pályát, mint az amerikai Josiah Middaugh. A costa ricai Rom Akerson pedig nagyon szorosan érkezett a 3. helyen. Akersonnak nagyon bejött a saras terep, mert a futáson sem lassult, hamar átvette a vezetést és megőrizte az első helyét, pedig a dél-afrikai Bradley Weiss hatalmas tempóban jött fel rá, a nap kimagaslóan legjobb futóidejével fél percen belül érkezett a második helyre. A bronzérmet az új-zélandi Sam Osborne szerezte meg.

Top 15 Elite Férfi    
Hely Név Ország Idő
1 Rom Akerson Puntarenas, Costa Rica 2:52:41
2 Bradley Weiss Stellenbosch, South Africa 2:53:16
3 Sam Osborne Rotorua, New Zealand 2:54:37
4 Ruben Ruzafa Malaga, Spain 2:55:34
5 Josiah Middaugh Eagle-Vail, Colorado, USA 2:56:33

A verseny nehézségre jellemző, hogy a profi férfiak tavaly ugyanezen a pályán 25 perccel haladtak gyorsabban, a nőknél több, mint 30 perc különbséget jelentett.

A VB-n közel 700 versenyző állt rajthoz az elit és a korosztályos versenyben, köztük a hazánkban is ismert, korábban a visegrádi X2S tereptriatlon versenyen induló szenior Barbara Peterson aki a 60-64 év közöttiek versenyét nyerte meg.

Eredmények: jtltiming.com  | Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: szerda, 31 október 2018 23:42

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk