Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

Magyar Terepakadályfutó Szövetség – TeFutSz sajtótájékoztató Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A Magyar Terepakadályfutó Szövetség 2017-ben alakult, idén már széles körben és teljes szakmai háttérrel dolgozik a sportág magyar sportolóinak és sporteseményeinek az összefogásán, és a kapcsolatok kiépítésén a nemzetközi szervezetekkel, versenyekkel. 

A sajtótájékoztatón a Szövetség tagjai beszámoltak a TeFutSz történetéről és terveiről.

18 jan. 2018 Hozzászólás: Hozzászólás  
Tóth Viktor, Stépán Zsolt, Rozina Tamás, Zimányi Gábor Tóth Viktor, Stépán Zsolt, Rozina Tamás, Zimányi Gábor Foto: TeFutSz

A TeFutSz vezetőségét Stépán Zsolt elnök (többszörös magyar válogatott és magyar bajnok atléta (távfutó, terepfutó), edző, versenyző), Rozina Tamás alelnök (a RunningWarriors Magyarország ügyvezető igazgatója), Tóth Viktor alelnök (triatlon és OCR edző, versenyző, versenyszervező) és Zimányi Gábor technikai vezető (OCR edző, versenyző, csapatvezető) négyese alkotja. 

A kezdetektől nem volt kérdés, hogy ez a csapat sikeresen létrehozhat egy összefogó országos szövetséget, ahova bárki (sportszervezet, egyesület, sportmenedzsment, támogató) csatlakozhat a Terepakadályfutás sikerének érdekében. 

A tájékoztatót Stépán Zsolt elnök kezdte a Szövetség történetével:

2012-ben elindult a magyar terepakadályfutás eseménysorozata, évről évre nőtt a versenyzők és a versenyek száma. Közös célokkal, de különböző elvekkel szerveződtek az események és úgy gondoltuk, hogy 2017-ben már elég komoly szakmai háttér gyűlt össze ahhoz, hogy egy hivatalos szövetség koordinálja a magyar szervezésű eseményeket és a versenyzők munkáját.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A Szövetség céljairól Tóth Viktor beszélt:

A tömegsport bővítése, a professzionális sport erősítése, megalapozása, utánpótlás nevelés, az ezekhez tartozó szakmai alapok megteremtése, kialakítása. Célunk továbbá, hogy a nemzetközi versenyrendszerekhez kapcsolódjunk, ezzel könnyítve meg a magyar sportolók nemzetközi versenyzési lehetőségeit.

A Szövetség első partnere a Running Warriors Magyarország, akik a versenyeikkel és kapcsolatrendszerükkel segítettek a megalakulást és az indulást. Kiemelt partner a kezdeti lépésektől kezdve a Budapesti Honvéd SE, a Podiart Kft., illetve a Watchman Shoesman

A Szövetség több távon és több típusban tervez bajnokságot, kupafutamokat (így erősítve a professzionális versenysportot), emellett minden korosztálynak szerveznek a versenyeket, az egészen rövid sprint jellegű futamoktól kezdve a hosszú – akár ultra hosszú – távokig.

Stépán Zsolt így foglalta össze az bajnoki rendszert:

2018-től az egyesületek és a versenyzők a hivatalos versenyengedéllyel tudnak részt venni a bajnoki címekért zajló küzdelemben. A versenyzők aktivitását és éves motivációját azzal is fent kívánjuk tartani, hogy bevezetjük az éves pontversenyt, ahol minden kupafutamon és a bajnokságokon elért pont számít, ezek összessége alapján év végére alakul ki az éves kupasorozat eredménye. Kiemelten szeretnénk kezelni a fiatalabb korosztályoknak szervezett futamokat és az azokra való felkészülést.

A Szövetség nem rendez versenyt, hanem pályázatot ír ki a különböző távú és jellegű bajnokságok megrendezésére. Az első magyar bajnoki futamra június 17-én kerül sor a bánki-tónál megrendezésre kerülő RunningWarriors versenyen. A többi távra pedig heteken belül kiírják a pályázatokat. A szövetség szakmai bizottsága a pályázatok alapján dönt és a nyerteseknek szakmai segítséget is nyújt. 

A TeFutSz több nemzetközi szervezettel is felvette a hivatalos kapcsolatot, idén főleg a szabályokban és a versenyrendszerben illeszkednek a nemzetközi események sorozatához, később már a magyar eseményekkel is.

A felkészülésről, szakmai munkáról Rozina Tamás beszélt:

Tavasszal kerül átadásra egy OCR terepakadályfutó edzőközpont, ahol edzéseket, edzőtáborokat, edző továbbképzéseket és versenyeket is szeretnénk szervezni. Ebben a munkában is komoly szerepet kap Zimányi Gábor és csapata a „Gábor TEAM”, mint szakmai partner. Őket a szövetség szakmai vezetése az évek óta kiemelkedő teljesítményük miatt választott erre a feladatra. Később természetesen szeretnék növelni a csapatok és az edzők, szakemberek számát, a minőségi szakmai munkához azonban idő kell.

Mivel a 2017-es év nagyon aktív volt, számos versennyel és nagyszerű nemzetközi eredménnyel, a RunningWarriors Magyarország kiírt egy díjat, amelyet a TeFutSz segítségével szeretne átadni a 2017-es év legjobb férfi és női versenyzőjének, a legeredményesebb csapatnak és a legeredményesebb edzőnek.

A sportág sajátossága, hogy nagyon sokféle mozgásformát ötvöz, sokféle környezetben, így olyan gyerekeknek is élményeket ad, akik nehezebben mozdulnak meg. A játékosság és a vidámság ugyanolyan része a terepakadályfutásnak, mint a kőkemény erő és technikai feladatok vagy az állóképesség. Az OCR akadálypályán külön szekciók lesznek a gyerekeknek, fiataloknak, így akár iskolai programokat, akár táborokat is lehet oda szervezni.

TeFutSz

Web: www.tefutsz.hu

Facebook: facebook.com/tefutsz

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

 

Utoljára frissítve: csütörtök, 18 január 2018 16:44

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk