Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Az első teljes jogú női ejtőernyős az elit brit egységben Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Addy Carter az első nő, aki teljesítette a brit hadsereg különleges tanfolyamát, hogy bebizonyítsa rendelkezik a légideszant erőkben való szolgálathoz szükséges fizikai és mentális képességekkel.

01 nov. 2022 Hozzászólás: Hozzászólás  
Az első teljes jogú női ejtőernyős az elit brit egységben Foto: UK Army

A sajtóközleményben a brit hadsereg azt írja, hogy Addy Carter közlegény (Pte) a 16 egészségügyi ezredből megkapta a vörös-gesztenyeszín barettet - amely miatt nevezik "Red Devils"-nek az angol ejtőernyősöket - az All Arms Pre Parachute Selection (AAPPS) elvégzése után. A közel négy hetes extrém cattericki erőpróba a teszthét nyolc fárasztó eseményében csúcsosodik ki, beleértve a hosszútávú terheléses meneteket, a rönk- és hordágycipelő próbákat, valamint különböző légi, vízi és szárazföldi kihívást.

Sarah Atherton, a veteránokért felelős miniszter sem hagyta szó nélkül Addy Carter teljesítményét: 

„Rendkívül büszke vagyok Addyre és az elért eredményeire, amellyel egy ilyen extrém tanfolyamot teljesített. Magas mércét állított fel minden kiszolgáló személyzetre, férfiakra és nőkre egyaránt, és ez világos példája annak, hogy mi mindent lehet elérni kemény munkával és elszántsággal. Minden jót kívánok neki a hadsereggel kapcsolatos jövőbeni erőfeszítéseihez.”

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Addy Carter a sikeres vizsga után így nyilatkozott:

„Az alapkiképzés alatt hallottam a P Coy-ról ("Pegasus Company", a brit hadsereg különleges műveleti kiképző és kiválogató egysége - a szerk.), nagyon keményen hangzott, de csak szerettem volna kipróbálni, és bebizonyítani magamnak, hogy képes vagyok rá. Fizikailag nagyon nehéznek találtam, de arról szól, hogy megmutassam képes vagy teljesíteni, ha a dolgok nehezednek – csak azt mondogattam magamnak, hogy minden lépés egy lépéssel közelebb van a végéhez. Nőként nem kezeltek másként az oktatók, nem is vártam és nem is akartam. Remélem, hogy megmutattam más női katonáknak, hogy ez megvalósítható. Visszatérve az egységemhez, találkoztam más nőkkel, akik azt mondták, hogy most már magabiztosabbak, hogy belevágjanak.”

addy carter 1st parachute brigade red devils marching

Chris Braithwaite őrnagy, a Pegasus Company parancsnoka a következőket mondta: 

„A Pegasus Company célja, hogy tesztelje az egyén fizikai alkalmasságát, eltökéltségét és mentális teljesítőképességét extrém stresszhelyzetben, hogy biztosítsa az önfegyelmet és a motivációt a légideszant erőkben való szolgálatra. Van egy meghatározott szabvány, amelyet mindenkinek el kell érnie, aki megpróbálja a tanfolyamot, és ezeket a csapatom szigorúan betartja – a tanfolyamot 98 jelölt közül 59 teljesítette sikeresen. Remélem, hogy Carter közlegény sikere az All Arms Pre-Parachute Selection programban másokat is arra ösztönöz, hogy megpróbálják a tanfolyamot. Szeretnék gratulálni mindenkinek, aki továbbjutott, és a legjobbakat kívánom nekik jövőbeni szolgálatukhoz a légideszant erőknél.”

A "Red Devils" kifejezés kiegészítése

Történelmileg az 1. brit ejtőernyős hadosztály tagjai viselték azt a vörös-gesztenyeszín barettet, amely miatt ezt a nevet kapták a II. világháborúban. Legalábbis részben, hiszen a név második fele inkább az elszántságuknak és harckészségüknek szólt. A leghíresebb hadműveletek, amelyben már ilyen néven vettek részt a normandiai partraszállás ("Overlord" hadművelet), a tragikus sorsú arnhemi csata ("Market-Garden" hadművelet) és a háború lezárásának részeként a Norvégiában állomásozó német egységek villámgyors lefegyverzése. Az Arnhemben elszenvedett veszteségek után hadosztályként már nem is szervezték újjá az egységet.

A modern korban az ejtőernyős egységek bemutató csapata viseli ezt a nevet.

Forrás: army.mod.uk 

Utoljára frissítve: csütörtök, 17 augusztus 2023 11:20

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...