Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 16. Csütörtök  Ma Mózes és Botond napja van.  

Rendhagyó Szénás Kör interjú Panyi Katival

  • Állapot: Aktuális

Idei első Szénás Kör interjúnk rendhagyó több szempontból. Panyi Kati személyisége nem mindennapi, energiát visz mindenhova, amerre jár. Szinte még el sem kezdtük az interjú egyeztetést, már készen is volt a válaszokkal...

Így kezdi: "34 éves anyuka vagyok, és azért is kezdem ezzel, mert nagyban befolyásolja majd az egész történetet."

22 febr. 2019 Hozzászólás: Hozzászólás  

...majd így folytatja:

Mi a Te személyes történeted, amelynek ez egyik jelenlegi pontja a terepfutás?

2011-ben ismerkedtem meg férjemmel és az ő négylábú gyönyörű angol bulldog lányával. Én és a 2 négylábú angol bulldog fiammal hamar egymásra találtunk. Megalakult a Bulldog család! 2013 augusztusában össze is házasodtunk és 2014. szeptember 18-án életet is adtam az eddigi legnagyobb csodának az életemben. A kisfiamnak! Ő volt majdnem a 30.-ik szülinapi ajándékom.
Nehéz volt belerázódni az anyai szerepbe, főleg miután visszamentem dolgozni. Megtalálni a helyes logisztikát mindenre. De mindent csak akarni kellett és egy kerek egésszé formálódott a kép.

Ma egy logisztikai cégnél dolgozom. Rengeteg területen dolgoztam előtte. De több mint 11 éve a fuvarozásban dolgozom és itt találtam meg a helyem. Ehhez értek, ezt szeretem! A munkaidőm igazodik a családomhoz. Így meg tudok oldani (nehezen) mindent amire szükség van. Az élethez, a helytálláshoz egy motivációm van ! Az egy szem kisfiam Hunor. Ő most 5 éves lesz . Igazi csibész! És néha hű edzőtársam.

Mi a futó múltad, mi vezetett a terepre?

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Mi a futó múltam? Ez vicces, mert 2016 előtt kb a gimibe futottam utoljára. Ott vittek minket néha futóversenyekre. Még akkor Avon futás, Coca – Cola. Akkor is imádtam a verseny hangulatát! Elvarázsolt, feltöltött!
Azért némi sport múltam van. 10 éves koromtól küzdősportokat űztem. Igen! Többet is. 10 évig karatéztam, ebbe nőttem fel (Wado-Ryu). Majd mikor meguntam ezt az ágát, mentem más formákat is kipróbálni. Ez 5 évig tartott. Belekóstoltam az utca harcba (freestyle fight), de ott nagyon lánynak kezeltek és nem küzöttek velem egyenlően, így hamar megváltam tőlük. Majd jött a Thai Box - azt szerettem. Szép idők voltak. Kicsit hiányzik...

Szénás Kör... milyen élményeid voltak az első alkalommal?

A legszebb és legnehezebb első élményeim közé sorolnám a Kis Szénás K

ört. Az első leghosszabb és legnagyobb szintemelkedéssel rendelkező terepfutásom volt. Itt éreztem először a falat, a magányt, a fájdalmat. A Kör egyszerűen megrágott és kiköpött majd segített újjászületnem, és rabjává tett! Maratonra készültem és ezt jó edzésnek találtam, terhelésileg és távolságilag is. Fejben és testben készültem rá nagyon. Egyedül akartam megtenni az elsőt. Lassú futó vagyok, főleg olyan terepen ahol nem tudom mire számítsak.

2018 augusztus volt, hajnal 2:30kor keltem. Nagyon meleg napok voltak, direkt korán akartam indulni. Elterveztem mindent az indulás körül. Előtte este összepakoltam. 3:20-kor már úton voltam Solymárra. Hajnal 4 körül indultam is a körömre. Meglepetésemre többen érkeztünk és indultunk egyszerre. A nap hamar kelt, így csak alig egy órát kellett a lámpát használni. «««...»»» (a nevet személyes kérésre kitöröltük - a- szerk.) társam volt az első 5km erejéig. Gondjai voltak a trackkel, így kisegítettem ne tévedjen el. Mikor pirkadni kezdett elengedtem és elbúcsúztunk. Leírhatatlan gyönyörű panorámák, tájak jöttek velem szembe! Sokáig tanulmányoztam a pontos leírást az útvonalról és nagyon motivált, hogy minden kép minden kanyar értelmet nyert. Mindent láttam, mondogattam közben magamban:  Ok, itt a híd, a kő kereszt, a sorompó, a kék kút, a jellegfa! Gyönyörű volt! Beleégett a fejembe!
A hajnali táj, az erdei állatok, a határtalan csend! Imádtam! Ami miatt nehéz volt, az a frissítés rosszasága… elrontottam … nem volt még elég gyakorlatom ekkora távra. Eléheztem, fejben elvesztem, pedig erős vagyok.
Otthonról kaptam a képeket közben, hogy Hunor is felkelt és puszit küld nekem, hogy ügyes legyek! 23km-nél jártam… és jött a fal! Megálltam és sírtam… miért nem otthon vagyok?? Minek kell nekem ez?? A kisfiammal akarok lenni! De szar anya vagyok és én inkább itt járom az erdőt messzi tőle!

Le akartam ülni az ösvény közepére… és csak sírni… fáradt voltam nagyon. Természetes volt mert eddig max. 20 km-t futottam terepen!

Néztem a telefonom és láttam Gyuri - a férjem - közben beírta a Futók Baráti köre csoportba, hogy a körön vagyok egyedül. És hogy a szintidőm nem lesz meg, de nem adom fel, csinálom.  És láttam mennyien drukkolnak nekem! Felszárítottam a könnyeim, megráztam magam és elkezdtem mormogni KÉPES VAGY RÁ! SZEDD ÖSSZ MAGAD! JOBB VAGY ENNÉL, HOGY ITT SÍRSZ AZ ERDŐ KÖZEPÉN! Felálltam és meghódítottam a Nagy Szénás csúcsát!  Emberfeletti élmény volt! Meleg volt, fájt mindenem! De a látvány kárpótolt!

Az első Szénás Körömet 31 km 5:42 perc alatt ólomlábakkal kocogtam le. Gergő várt a célban. Jó volt végre beszélgetni!

Büszke voltam magamra, hogy megcsináltam! Ez után csak erről álmodtam… komolyan mondom! Este lecsuktam a szemem és az ösvényeken futottam. Ezért mentem augusztus végén is egy körre. Megvolt a 2. és 2019. január 12.-én a 3. Szénás Kör teljesítésem.

És még ugyanúgy vágyom vissza!

panyi kati csalad

Nőként, anyaként hogyan éled meg a terepfutás szépségeit, nehézségeit?

Nem érzem, hogy csak mert Nő vagyok lenne nehezebb bármi a terepen. Talán, hogy anya vagyok! A logisztika, hogy ki jussak futni terepre. Kisgyerek mellett sokat kell még lenni, kevés a segítség otthon. Tudjuk, hogy terepre több időt kell szánni! De ha valaki felmegy terepre többé nem ereszti! Szoktam mosolyogni, hogy azért szeretem a terepet mert legálisan lehet sétálni. Én szeretek egyedül futni! Ajánlom a csak aszfalton futóknak, hogy merészkedjenek el egy kisebb terepfutásra egyedül. És ne szégyelljék, ha emelkedőn sétálnak és lassabban megy, mint normál edzéseken a futás. De menjenek fel! Jobban erősít, mind fejben és mind testben. A csend távol a város zajától, a madár csicsergés, a siklók, a mókusok, az előtted kiugró őzek és vadnyuszik! Csodálatosak mind! És biztonságos! Sokkal kevesebb félnivaló van az erdőben az állatoktól, mint a városban az emberektől!

Hogyan készülsz, van-e valami "spéci" edzésed?

Nincs edzőm! De van egy módszerem! Meghatározok egy heti kilométer mennyiséget, és úgy alakítom a hetem. A folyamatos terhelés elvét követem. Igen néha adok magamnak egy erősebb dózist. Tudjam hova kell még fejlődjek. Próbálok heti 38-50km-eket futni. Hol terepen, hol aszfalton, hol futópadon otthon. Bárhol csak fussak! Férjem és anyukám segít a kijutásba. Ha nem tudok kijutni, futok a fiam mellett otthon. Néha, ha úgy érzem erős heteim voltak, adok magamnak egy 28km-es hetet. És az feltölt kicsit. De szerintem jól csinálom mert egyre jobban bírom a hosszú távokat. Tavalyi időimhez képest kb 10 perces javulásaim vannak. Lassú víz partot mos elven megyek ... és működik!

Ki vagy mi hozott a Szénás Körre? Mit vittél magaddal az első úton, hogyan frissítettél?

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A Szénás Körnek azért vágtam neki mert új volt és egyre több ismerősöm csinálta meg. Hajtott engem is a kíváncsiság és pont beleillett az edzésembe. Már a teljesítők által posztolt képek is elvarázsoltak! Hihetetlenek voltak! Megálmodtam és megcsináltam. Van egy szuper kis futó hátizsákom. 15 literes és minden elfér benne ami kell! Ismerősök már mikor meglátnak mondják, megint nem hagytam otthon a csigaházam? Mert a hátizsák mindig rajtam van! Imádom na :D Jobb oldalt kulacstartóba egy soft kulacs víz van, bal oldalt tea (ha hideg van termoszban). Derekamon van egy nagyobb kulacstartó öv, ott pihen a 6dl iso. Hammer hívő vagyok! 30 km alatt Heed és sótabi ami nekem elég. Ha 30 felett nagyobb terhelést kapok akkor Perpetuem és sótabi. Hihetetlen jó párosok! Az első Szénás Köröm óta megtanultam jól frissíteni. Azóta futottam már 44 km-t is terepen. Imádtam!

Elég gyorsan fejlődsz ebben a sportban, határtalanok a távlatok. Mik a terveid?

Terveim nincsenek a futásban, egy nagy álmom van. Ultrákat futni! Ezt heti 50 km-el , több hosszú futással fűszerezve edzek. Idén 2 maratont fogok lefutni versenyen. Idén a TT túrákra megyek rá inkább! Ott többet tudok terepen futni, tágabb szintidővel, így megnézem hogy alakulok, hogy bírok 30-40-50 km-t lefutni. Ha a túrán beérek a futóversenyek szintidején belül, akkor neki merek vágni hivatalos komolyabb távú terepversenyeknek!

Elég aktív életet élsz, pörögsz ezerrel. Hogyan pihensz?

5 éves kisfiam mellett nem igazán tudok pihenni. Eleven aktív gyerek nagyon! Ha haza érek hosszú futásokból, akkor egyből pörgök vele tovább. De nekem ez a normális! Majd ha megnő, pihenek!

Úgy tűnik nincsen benned hiány a motivációból! Másoknak hogyan ajánlanád a Szénás Kört?

A Szénás kört mindazoknak ajánlanám, akik szeretik a kihívásokat és fejben erősek! Vagy erősödni akarnak! Ha futottál már tizenpár kilométert terepen, itt a helyed! Jó edzésnek! Akik félnek hogy eltévednek, ez ne tartsa őket vissza! Szuper itinerek vannak az oldalon, a leírás is kinyomtatható és magaddal vihető! Vagy a track is szuper, amit órára és telóra is le tudsz tölteni! Nem tévedsz el!!!

De vigyázz! FÜGGŐSÉGET OKOZ ;-)

Köszönjük, további sok színes kilométert és élményeket!

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: péntek, 15 március 2019 17:04

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk