Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Hegyifutó Világbajnokság - World Nountain and Trail Running Championships 2023 Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Június 6-án nyitották mag Ausztriában a Hegyi és Terepfutó Világbajnokságot, az atléták, különösen a terepfutó világ már előre számolgatja az esélyeket, hiszen nemcsak a "hardcore" terepfutók, hanem sok betonos versenyző is rajthoz áll az esemény különböző versenyszámaiban. Így nem meglepő, hogy az osztrák Stubai-völgyet már hetekkel ezelőtt megszállták a világ legjobb terepfutói és futói. Lássuk, mi sül ki ebből!

06 jún. 2023 Hozzászólás: Hozzászólás  

A hosszú távon (Long Trail, 85 km – +5500m) a nagy esélyes Jim Walmsley sérülés miatt nem indul, de nélküle is brutálisan erős lesz a férfi mezőny. A rajtvonalnál áll majd a 2x-es Lavaredo győztes  Hannes Namberger, a 2x-es MIUT és korábbi CCC győztes Thibaut Garrivier, a tavalyi VB bronzérmes Andreas Reiterer. A magyar sportolókat az UTH pályacsúcstartó Őri Miklós, a KÖR leggyorsabb teljesítője Kovács Dávid, valamint a Portugáliában élő és versenyző Herczog András képviseli.  

A női mezőny is párját ritkítja! A nagy esélyes a címvédő francia Blandine L’Hirondel, de nagyon szoros lesz a harc a dobogóért, hiszen Audery Tanguy, Azara Garcia, Marcela Vasinova és Giuditta Turini is ott lehet a végjátékban. A magyar lányok is beleszólhatnak a versenybe, hiszen hazánkat Tiricz Irén és Paál Emőke képviseli.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Nem könnyebb a 45 km-es Short Trail pálya sem (+3100 m a szintemelkedés) ahol a férfi mezőnyben 14 futó indul 900-nál magasabb ITRA indexszel. A végeredményt megtippelni sem érdemes. Indul a címvédő Stian Angermund, a tavalyi ezüsérmes Francesco Puppi, és a bronzérmes Jonathan Albon (aki nemcsak a terepfutásban, hanem az OCR sportban is többszörös Spartan Race világbajnok).

Hogy újra dobogóra álljanak, olyan kiváló futók próbálják megakadályozni, mint Frederic Tranchand, Davide Magnini, Thibaut Baronian vagy Rui Ueda. Fiatal, de rutinos magyar csapat indul ezen a távon Vásárhelyi Mátéval, Dalos Mátéval és Pelsőczy Attilával.

A hölgyeknél a legesélyesebbnek a dél-afrikai Toni Mccann tűnik, de dobogóra állhat Britanny Charboneau, Nuria Gil, Petra Tratnik, vagy a tavalyi ezüstérmes Barbora Macurova és a tavalyi bronzérmes Emilia Brangefelt is. A szebbik nemet a magyar sportolók közül Gergely Petra, Prokopp Erzsébet Poór Brigitta és Csiszár Vivien képviseli.

Érdekel a teljes rajtlista? Itt tudod böngészni >>>

A Mountain Classic és a Vertical távon a magyar résztvevők: Vigh Zoltán, Juhász Patrik, Molnár Ákos, Weibl Anissa Zsófia, Ősi Eszter, Zólyomi Kinga, Pocsai Levente, Iker Natália, Zahorán Milán, Kalász Bertold, Lövei Vanda, Galsi Laura, Mérő Dominika.

Forrás: A VB hivatalos weboldala. | terepfutas.hu 

Utoljára frissítve: szerda, 07 június 2023 12:10

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk