Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

2013 ITU multisport világbajnoki sorozat

  • Állapot: Archív

A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) bejelentette, hogy a 2013-as ITU Téli Triatlon Világbajnokságot Cogne, Olaszország rendezi 2013 február 22-24. között. Ez a bajnokság lesz az első a hét eseményből álló ITU Multisport Világbajnokság 2013 sorozatban hét különböző országban és különböző sportágban.

ITU, multisport, világbajnok, sorozat, Powerman, Ironman, Xterra, X2S, duatlon, triatlon, aquatlon

"Nagyon örülünk, hogy ilyen sok Multisport esemény került a 2013-as naptárba" - mondta az ITU elnöke és a NOB tagja Marisol Casado. "Bár a triatlon a sarokköve a mi szervezetünknek, elkötelezettek vagyunk, hogy fejlesszük valamennyi Multisportágat, amelyeket eddig kicsit elhanyagoltunk. A növekedés ezekben a sportágakban nagyon fontos eszköz a haladás és a triatlon számára az egész világon. "

10 okt. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A téli triatlonon kivül, amely magában foglalja a terepfutást, a hegyi kerékpározást és a sífutást, a multisport naptár tartalmaz három duatlon, egy hosszútávú triatlon, egy tereptriatlon és aquathlon világbajnokságot.

Az ITU Hosszútávú Triatlon Világbajnokság lesz a második a Multisport világbajnoki sorozatban (június 2., Belfort, Franciaország). A versenytávok 4km úszás, 110km kerékpár és 30km futás, körülbelül háromszor az olimpiai triatlon.

Tereptriatlon, amely úszás, terepkerékpározás, és a terepfutás, a következő (július 13., Den Haag (Hága), Hollandia). 2012-ben itt volt a helyszíne a Tereptriatlon Európa-bajnokságnak.

A sorozatot három duatlon verseny folytatja, elsőként az elit világbajnokság a World Games részeként (július 26-27., Cali, Kolumbia). Itt csak az elit versenyzők állnak rajthoz a 10km futás, 40km kerékpár, 5km futás versenyben.

Kvalifikáció https://www.triathlon.org/images/uploads/Qualification-System-duathlon-world-games-17052012-1.pdf

Augusztus 10-11. között a kanadai főváros, Ottawa ad otthont az ITU Duatlon világbajnokságnak váltó, Junior, U23, korosztályos és paratriatlon kategóriákban.

A duatlon zárása a legendás hosszútávú Duatlon világbajnokság (szeptember 8., Zofingen, Svájc), amely egyben a Powerman sorozat 25. jubileumi versenye is.

A távok: 10km futás, 150km kerékpár, 30km futás.

A 2013-as sorozat zárófutama az Aquathlon Világbajnokság - a 2.5 km futás, 1 km úszás, 2.5 km futás. Az esemény együtt krül lebonyolításra az ITU Triathlon Világbajnoki sorozat Grand Final futamával (szeptember 11., Hyde Park, London a 2012-es londoni olimpiai helyszín).

2013 ITU Multisport World Championships

Téli Triatlon Világbajnokság február 22 - 24, Cogne, Olaszország
Hosszútávú Triatlon Világbajnokság június 2., Belfort, Franciaország
Tereptriatlon Világbajnokság július 13, Den Haag, Hollandia
Elite Duatlon Világbajnokság (World Games) július 26 - 27, Cali, Kolumbia
Duatlon Világbajnokság augusztus 10-11, Ottawa, Kanada
Long Distance Duatlon Világbajnokság szeptember 8., Zofingen, Svájc
Aquathlon Világbajnokság szeptember 11., London, Egyesült Királyság

 

További hírek ITU Multisports

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk