Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

MTB Európa-bajnokság Szlovákiában - esélyek és előzetes

  • Állapot: Archív

MTB, Európa-bajnokság, Szlovákia, benkó, monti, kerékpár, LondonAugusztus 4. és 7. között rendezik a szlovákiai Dohnanyban a hegyikerékpárosok olimpiai krossz Európa-bajnokságát. Magyarországot tíz XCO-s képviseli, többségük az utánpótlást: a három U23-as mellett ugyanennyien a juniorok között versenyeznek majd. Huszonhat országból négyszáz mountainbike-os részvételére lehet számítani a hegyikerékpáros szakág olimpiai krossz versenyszámának kontinensviadalán.

04 aug. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A csütörtöki megnyitót a váltók versenye előzi meg. (Ebben a csapatviadalban nem vesz részt Magyarország.) Péntek délután a junior fiúkért szoríthatunk majd: a közel százfős mezőnyben a Közép-Európa Kupában összetett negyedik Fenyvesi Péter mellett Meggyesi Gergő és Szalontay Bence indul.

A szombati nap az U23-asoké: Juhász Zsolt sérülése rendbe jött, ám a hátralévő VK-futamok miatt nem érdemes kockáztatni, így Béla Attila indul a fiúk futamában, a lányok között pedig Kéri Zsófia és Benkó Barbara. Utóbbi az idei szezonból hátralévő két VK-futamra koncentrál, az Európa-bajnokság amolyan felvezető verseny lesz, természetesen a minimális cél így is az első öt hely valamelyikének megszerzése.

MTB, Európa-bajnokság, Szlovákia, benkó, monti, kerékpár, London– Hogyan készültél az Európa-bajnokságra?

– A windhami VK-futam után egy héttel egyből magyar bajnokság volt, úgyhogy nem pihentem, arra készültem és próbáltam kiheverni az időeltolódást. Egész jól ment, sikerült megvédenem a bajnoki címem is, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Huszonegy évesen ez volt a 15. bajnoki mezem, nagyon örülök neki! Az ob után néhány nap pihenés következett, majd megkezdtem a felkészülést az augusztusi versenyekre.

– Miért szorul háttérbe egy kicsit nálad az Eb?

– Azért nem kap prioritást, mert egyrészt kevés Világ Kupa-pont jár érte az U23-as korosztályban, másrészt a pálya sem kedvez nekem, és akkor inkább a két hátralévő VK-futamra koncentrálok.

– Mindkettő közvetlenül a szlovákiai kontinensviadal után jön. Mennyire ismered a cseh, illetve az olasz pályát, és mit vársz magadtól a két versenyen?

– A cseh pálya új helyszín a VK-sorozatban, az idén debütál. Tavaly már versenyeztem ott, nagyon tetszett a pálya, és biztos vagyok benne hogy az idén még beletesznek új, nehezebb elemeket is. A szervezés is remek volt, úgyhogy várom már, biztos jó lesz! Az olaszországi Val di Sole régi helyszín. A tavalyi futam nekem rosszul végződött egy darázscsípés miatt, amire erős allergiám van, a kórházban végeztem a verseny helyett... De 2008-ban ott volt a VB, ahol juniorban ezüstérmet szereztem, így elég közel áll a szívemhez.

– Az olimpiai részvételért zajló kvalifikációs pontversenyben jelenleg a magyar nők közt neked van a legtöbb pontod. Tiéd lesz a londoni indulás joga?

– Nálunk sajnos csak 2012 május 20-án zárul a kvalifikáció, ami szerintem elég késő egy augusztusi olimpiához. Főleg nekünk, montisoknak, akiknek küszködni kell minden pontért, hogy ott legyünk. Optimistán látom a dolgokat, az idén simán bent voltunk a tizennyolcban, ennyi ország vehet részt a londoni futamon. Remélem jövőre csak feljebb kerülünk az országok ranglistáján, és kint leszünk! Bízom benne, hogy igazságos kvalifikáció és döntés fog születni, hogy melyik sportolónk menjen, és nagyon remélem, hogy én leszek az. Minden erőmmel ezen dolgozom és szerencsére eddig én állok a legjobban a magyarok között. Szóval optimista vagyok azzal kapcsolatban is, hogy a rajtvonalnál állhatok majd Londonban!

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk