Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

Terepfutó ünnep Dobogókőn világbajnokokkal – a sportág XV. jubileumi versenye

  • Állapot: Archív
terepfutó, ünnep, Dobogókő, világbajnok, jubileum, tájfutásA Tabáni Spartacus Tájfutó egyesület XV. alkalommal rendezte meg a dobogókői terep- és tájfutóversenyt, ahol 4 versenyszámban állhattak rajthoz a vállalkozók – akik évről évre egyre többen vannak. Idén világbajnokok is álltak a rajtvonalnál, sőt a dobogón is.
20 nov. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A legnehezebb táv a 35 km-es verseny, ahol nemcsak a különösen kemény pályával, hanem a tájékozódás minden nehézségével is meg kell küzdeni a versenyzőknek. Ezen a versenyen a legkeményebbek és a legtapasztaltabbak indulnak – idén 34 férfi állt rajthoz. A győztes Zsebeházy István nagyszerű 2:56:48 idővel szakította át a célszalagot. A mezőnyben 5. helyen érkezett célba Vatai Miklós, aki az egyik legjobb magyar Ironman versenyző.

A féltáv 21 km-én 38 férfi és 6 női versenyző állt rajthoz. Itt hasonlóan nehéz terep, de könnyebb tájékozódási feladatok vártak az indulókra. A nőknél a tájékozódási sportok kiemelkedően teljesítő versenyzője, Füzy Anna szerezte meg a győzelmet (1:57:36), a férfiaknál Marton János (1:47:42).

A rövid 15 km-es távon 57 férfi és 11 nő indult, közepesen nehéz terepen és jól átlátható tájékozódási pontokkal. A saras, csúszós, de mégis gyors pályán ennek megfelelően a terepsportok egyik legjobb magyar versenyzője és világbajnoka, Sipiczki Csaba (X2S TEAM) szerezte meg a győzelmet (58:56) – immáron 5. alkalommal! A nőknél a fiatal, ám kimagaslóan tehetséges Weiler Virág (1:24:37) ért célba elsőként.

Sipiczki Csaba idén a 24 indoor MTB verseny váltójában állhatott a világbajnoki dobogó legmagasabb fokára, de számos nemzetközi tereptriatlon és duatlon versenyen is dobogós volt. 2011-ben ezekben a versenyszámokban a Világ- és Európa-bajnoki futamokra készül – többek között ezzel a terepfutó versennyel is.

A célban fantasztikus hangulat és nagyszerű közösség várta a befutókat, igazi ünneppé varázsolva az amúgy is csodálatos napot. Ez a verseny mindenkinek ajánlható, akit kicsit is vonz az erdei sportolás, a természet és a kihívások. A rendezők mindent biztosítanak a szép emlékekhez.

Eredmények

Fotó: X2S TEAM

{joomplucat:674 limit=2|ordering=random}

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk