Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Német siker az Empire State Building lépcsőfutáson - most sem dőlt meg a kerékpáros pályacsúcsa

  • Állapot: Archív

Immár hetedik alkalommal futott fel leggyorsabban az Empire State Building tetejére a német Thomas Dold. A földszintről a kilátó szintig 86 emeletet - összesen 1576 lépcsőt - kellett megmászniuk a versenyzőknek. Dold 10 perc 28 másodperc alatt ért célba, míg a leggyorsabb nő, a korábbi hegyifutó bajnok 40 éves Melissa Moon 12:39 alatt mászta meg a lépcsőfokokat.

Empire State Building, lépcsőfutás, kerékpáros, pályacsúcs, Dold, Crake

Az épületet eddig leggyorsabban Paul Crake mászta meg, neki 2003-ban 9 perc 33 másodpercre volt ehhez szüksége.

Crake érdekes karriert futott be az évezred elején, hiszen a "szakállas" lépcsőfutócsúcs mellett számos versenyen szerezte meg a győzelmet (az ESB futást is 5 alkalommal nyerte meg 1999-2003 között), de országúti kerékpárosként több alkalommal is volt dobogós nagy versenyeken, sőt a 2004-es országúti VB ausztrál válogatottjának is tagja volt.

09 febr. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

Crake végül egy balesetben (edzés közben elütötte egy autó) olyan sérülést szenvedett, hogy a sportolói pályafutását be kellett fejeznie. "Ő mindig is egy ikon volt a számomra. Jó ember és jó futó volt. Mindig gondolok rá, sajnálom, hogy balesetet szenvedett." - nyilatkozta Dold.

A 27 éves Doldot tartják a következő pár év lépcsőfutó csillagának, aki megdöntheti Crake rekordját.

A német atléta egyébként hátrafelé futásban 400 méter és egy mérföld közötti távokon több világbajnoki címet szerzett már és több világcsúcsot is tart.

1 km-es távon a Guinness Rekordja 3:36 perc!

A szervezők több újítást is bevezettek az idei versenyen. Az időpontot áttették estére, hogy a napközben dolgozó futók is rajthoz állhassanak, és a nagy számú indulóra való tekintettel nem egyszerre, hanem 10 másodperces késleltetéssel, kis csoportokban engedték rá az indulókat a lépcsőkre. Az elit futók természetesen a tömeg előtt, külön rajttal indultak.

Forrás: sportillustrated.com | edzesonline.hu | Wikipedia


A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk