Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Kovács Tamás félmaraton győzelme Spanyolországban

  • Állapot: Archív

Kovács Tamás, félmaraton, győzelem, SpanyolországA Spanyolországban edzőtáborozó Kovács Tamás Torreviejában győzött nemzetközi félmaratoni futóversenyen 1:05:56 perces eredménnyel. Szemán János tanítványa, aki eséllyel pályázik a londoni olimpiai szereplésre, egyre jobb erőállapotban várja a a tavaszi idényt.

A versenyt telefonon így értékelte:
"A verseny két körös volt. Az első körben elég nagy élboly volt az elején. Ez kb 3km-re 6-7 fősre olvadt. Itt volt egy robbantás, amit én túl erősnek éreztem túl hamar, ezért nem mentem bele, inkább futottam a saját iramomat tovább. Öten mentek el ebből, az előnyük kb 100m-re nőtt, de 6km után elég hamar szétesett a csapat.

03 márc. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Az egyikük kiállt (ő idén Almeriában 5. lett előttem), a másik nem sokkal utána megállt (azt hiszem nyerte idén Orihuelát), de ő aztán visszaállt és 2. lett. Egy másik srácot 7 után értem utol (ő 3. volt Almeriában).   Be akartam állni mögé, de annyira lelassult már, hogy mentem egyből tovább. Nem is ért célba. Az utolsó srácot 9 után értem utol és onnan egyedül futottam végig. Jól ment gond és holtpont nélkül.

A pálya tetszett. Nem volt teljesen sík, inkább kicsit hullámos, de nagy emelkedő sem volt benne. Elég sok néző volt végig, nem nagyon volt "üres járat", bíztatták az embert. Az idő meleg volt teljesen nyárias   22-23 fok, de aránylag sok volt a pályán az árnyék, így nem főtt meg a fejem. Szél viszont nem fújt, ami nem túl gyakori. Örülök hogy a 190km-es terhelés ellenére is (vagy épp ezért?)  jól ment a verseny, és sikerült kihasználni, hogy a többieknek nem életük versenye volt. Most versenyeztem először pulzusmérő órával, kíváncsiságból. 180as volt szinte végig a pulzusom. "

Szemán János edző: "Tamás egyre jobb erőben van, nagyon bízok benne, hogy tavasszal mind a maratoni mind pedig a félmaratoni távon jó eredményt fog elérni. Március 17-én utazik haza, utána majd itthon készül egy ideig."

Eredmények

1. Kovács Tamás         HUN    1:05:58
2. Dahhaoui Abdelaziz   MAR    1:07:16
3. ZitaneOauziz         MAR    1:07:49

Forrás: masz.hu

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk