Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. június 14. Péntek  Ma Vazul és Herta napja van.  

Triatlon Eb, nők: Fernandes győzött, Tóth bravúros 11. helye

  • Állapot: Archív
ImageAhogy azt a papírforma és a helyi szurkolók akarata diktálta, Vanessa Fernandes nyerte a lisszaboni rövidtávú triatlon Európa-bajnokság női versenyét, melynek pozitív meglepetése magyar szempontból, hogy a még mindig csak juniorkorú Tóth Zsófia élete első felnőtt világversenyén 11. lett.
11 máj. 2008 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 
 

A női rajtra ismét kisütött a nap, így ideális körülmények között indult a mezőny. A 1,5 km-es első szám nem a magyar várakozások szerint alakult, mert bár az oroszlányi tehetség a második bolyban kezdhette a kerékpározás, de az olimpiai kvótáért harcoló Szabó Zita az utolsók között mászott ki a 18 Celsius-fokos vízből. 

A 40 km-es kerékpározás után azonban ismét bizakodóbb lett a hangulat, hiszen a nyolckörös pálya feléhez érve a debreceni Szabó pár társával hatalmas tempót diktálva felért a Tóth által is fémjelzett csoportra. A 19 éves lány végig taktikusan tekert, a pálya kritikus részén, amikor 1 km-en belül tíz kanyar is van, mindig az élen haladt, nehogy kiszakadjon.
 

A 10 km-es futást a 18 fős élboly mögött 1:10 perccel kezdte meg a második csoport, közte Szabóval és Tóthtal. Utóbbi végig egyenletes futva sorra előzte meg az első csoport gyengébb futóit, ugyanakkor Szabóból láthatóan sokat kivett a kerékpározás és nem bírta a gyilkos tempót. Az Atlantico-csarnokba Tóth 11. helyen futott be és éppen előzni készült még egy riválisát, csakhogy a szervezők hibájából mindketten a depóba futottak. Az orosz versenyző hamarabb eszmélt, így ő lett a 10., de Tóth teljesítménye kiemelkedő, hiszen újonc volt a felnőttek között. Szabó végül 28. helyen ért célba.
 

„Nagyon bánt, hogy elrontottam a befutót, de ezt leszámítva maximálisan elégedett vagyok a teljesítményemmel. Az úszást még nem éreztem igazán jónak, de a kerékpározás teljes mértékben a terveim szerint alakult, a kritikus részen igyekeztem mindig elől helyezkedni, míg a hosszú egyenesekben pihentem. A futás során végig egyenletes tempóban haladtam, igazán örülök ennek a 11. helynek, mindent kiadtam magamból. Vasárnap természetesen indulni szeretnék a junior váltóban” – mondta boldogan az oroszlányiak büszkesége. 

Szabó szempontjából ami pozitívum, hogy a finn Merja Kiviranta csak három hellyel előzte meg, így az olimpiai rangsorban nem esett vissza és már csak két versenyen kell megőriznie helyét, a madridi Világkupán, illetve a vancouveri világbajnokságon. 

Eredmények:

Nők

1. Vanessa Fernandes (portugál) 2:05:46 ó
2. Nadia Cortassa (olasz) 2:06:26
3. Lisa Norden (svéd) 2:06:45
...
11. Tóth Zsófia 2:08:07
...
28. Szabó Zita 2:11:56

Image

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk