Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

ILCA 7-es Hajóosztály Világbajnokság - Vadnai Jonatán 12. helyen

  • Állapot: Aktuális

Vadnai Jonatán vitorlázó ILCA 7-es (korábbi Laser) hajóosztály világbajnokságán Adelaide-ben a 12. helyen végzett.

03 febr. 2024 Hozzászólás: Hozzászólás  
ILCA 7-es Hajóosztály Világbajnokság - Vadnai Jonatán 12. helyen Foto: vitorlazas.hu

A tavalyi világbajnokságon 19. helyével Magyarországnak párizsi kvótát szerző Vadnai Jonatán hosszú ideig komoly esélyekkel rendelkezett a legjobb tíz versenyzőt felvonultató éremfutamban való részvételre. Nyolc futam után a negyedik helyen állt, de a keddi 25. és 32. helyezések következtében a 12. pozícióra csúszott vissza.

Vadnai Jonatán a magyar szövetség honlapján elmondta, hogy szerdán megpróbálták megrendezni a zárófutamot, amely azonban egy 40 fokos szélforduló miatt félbeszakadt. A vitorlázó értékelése szerint a verseny jól sikerült azokban a körülmények között, amikor hasonló szél fújt, mint amit Lanzarotén gyakoroltak, és amilyen az olimpián is várható.

Vadnai hozzátette, hogy bár az első tízzel nem tudott lépést tartani, az eredmények azt mutatják, hogy jól halad a felkészülés az olimpiára. A viharos széllel és magas hullámokkal teli utolsó napon több tapasztalatra tett szert, kijelentve, hogy a finomításokra még szükség van a versenyen.

A korai rajt miatt a Vadnai testvéreket ötödik futamban kizárták, a vitorlázó szerint azonban ebben a mezőnyben átlagos rajtot szinte lehetetlen produkálni, és a top tízbe felzárkózni. Az eredményeit értékelve kifejezte, hogy a fekete zászlós büntetésből semmi baj nem lett volna, ha az utolsó versenynap nem olyan kihívást jelent, mint amilyen volt.

Vadnai Jonatán 77 pontos előnyt szerzett testvérével, Benjamin-el szemben, ami megerősíti az olimpiai indulás iránti elkötelezettségét. A Vadnai testvérek számára a világbajnokság egyben válogató is volt az ötkarikás játékokra. Rióban és Tokióban Benjamin indulhatott, de Jonatán az elmúlt időszakban jobb formát mutatott.

Eredmények és győztesek az ILCA-n

A világbajnokságon győzött a Tokióban olimpiai bajnok ausztrál Matt Wearn, másodikként a norvég Hermann Tomasgaard, harmadikként pedig a brit Michael Beckett végzett.

Az olimpiai indulás sorsa a február végi Európa-bajnokságon dől majd el Vadnai Jonatán számára.

Forrás: vitorlazas.hu 

Utoljára frissítve: csütörtök, 08 február 2024 09:07

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk