Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Szépít az alvás - újabb bizonyítékok

szép, alvás, álom, pihenés, egészség, vonzó

Svéd kutatók első ízben bizonyították kísérletekkel, hogy az alvás időtartama pozitív hatással van az ember külsejére. A kipihent ember tényleg szebbnek és egészségesebbnek hat embertársai számára, mint a kialvatlan. John Axelsson, a stockholmi Karolinska Intézet kutatója és csapata kutatásukkal hangsúlyozni kívánták az alvás jelentőségét, és felhívni a figyelmet az alvászavarok egyre fokozódó problematikájára. Eredményeiket a British Medical Journal című szaklapban tették közzé.

21 dec. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

Huszonhárom, 18 és 31 év közötti férfi és nő vett részt a kísérletben, amelynek során két különböző állapotban fényképezték le őket. Egyszer hét órával azután, hogy 23 és 7 óra közt aludtak, másodszor pedig miután csupán öt órát töltöttek alvással. A második esetben a hatás fokozása végett a fényképezésig hátralévő 31 órában is ébren kellett maradniuk a résztvevőknek. Mindkét alkalommal ugyanúgy készítették elő és állították be őket, valamint lehetőleg azonos arckifejezést is kellett mutatniuk.

A fényképeket a kutatók végül 65 személynek mutatták meg, minden képet mindössze hat másodperc erejéig. Egy skálán kellett megítélniük, mennyire vonzó, egészséges és kipihent a képen látható ember. Kialvatlan állapotban az alanyok összességében alacsonyabb értékelést kaptak, mint a nyolc órás alvást követően - írja a Die Welt című német lap internetes kiadása Az eredmény a kutatók szerint alátámasztja, hogy az emberek pontosan felismerik az arcon az alváshiányra utaló jeleket.

Az alváshiány és az egészség romlása közti összefüggést már számos kutatás bizonyította, éppúgy, mint az egészségi állapot és a vonzerő közti párhuzamot. A kutatók tehát ebben a láncolatban látják azon képességünk hátterét, hogy felismerjük az alváshiányt, és az taszítólag is hat ránk.

Forrás: MTI

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk