Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Tóth Tamás és Csomor Erika a triatlon olimpiai távú bajnok

  • Állapot: Archív
triatlon, nagydíj, Fornetti, Balatonfüred, kerékpár, futás, úszás, Csomor, Faldum, KuttorA Fornetti Triatlon Magyar Nagydíj 2. állomását, ami egyben olimpiai távú elit országos bajnokság is volt, Balatonfüreden bonyolították le.

Többen is tartottak attól, hogy az időjárási körülmények majd közbeszólnak, és nem lehet majd megtartani a versenyt, de szerencsére ez nem következett be. Ettől függetlenül változatos időjárási körülmények között zajlott az országos bajnokság.

A Balaton hőmérséklete mindössze 18 fokos volt, így neoprén ruhát nem hogy lehetett, de kellett is használni. Szükség is volt rá, mert különben biztosan kifagytak volna a vízből a versenyzők. Még így is akadtak olyanok, akiknek ez a vízhőmérséklet is hidegnek bizonyult.

Az elit férfiaknál, ahogyan a verseny előtt Anheuer Kristóf (Uniqa Team Újbuda) megígérte, erős iramot diktált az úszásnál, hogy egy kis előnyt szerezzen. Ez be is jött, csak nem számolt a nyíregyházi Molnár Ádámmal, az újpesti Bem Norberttel, a bajai Czigány Andrással és a tiszaújvárosi Balogh Mátéval, akik a két körös úszás után megelőzték.

03 jún. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

A kerékpár pályára gyakorlatilag nyolcan együtt indultak ki, köztük az esélyesnek számító Fecskovics Attila (Uniqa Team Újbuda) és Tóth Tamás is (Budaörsi TKE). Már mindjárt a táv elején egy nagyobb dombot kellett megmászni, ami ráadásul macskaköves volt, az eső is eleredt, így még nehezebb volt a versenyzők dolga.

A második bollyal érkezett a bajai Faldum Gábor, aki a Fornetti Triatlon Magyar Nagydíj első állomásán Tiszaújvárosban győzni tudott. Vele tartott Kuttor Csaba is, aki már az edzői feladatokat is ellátja az újbudai egyesületnél. A kemény és technikás pályán a második boly tagjai egyre közelebb kerültek az elől haladókhoz, de befogni nem tudták őket.

A depóból Czigány András futott ki elsőként, de ott volt a nyomában Tóth Tamás és a második körben már helyet cseréltek az élen. Nagyon jól tartotta magát Anheuer és Balogh is. Több mint egy perces hátránnyal kezdte meg a futást Faldum, aki mögött húsz másodperccel volt lemaradva Fecskovics.

Faldum sorra előzte meg ellenfeleit, de Tóth Tamást már nem tudta befogni. A budaörsi versenyző elsőként szakította át a célszalagot 1, 47,53-as időeredménnyel. Második Faldum 1,48,19, harmadik Anheuer 1,48,23.

 

Sajnálatos módon a nőknél mindössze nyolcan indultak, de ettől függetlenül izgalmasan alakult a verseny. A fiatalok mellett ott volt a rajtnál a világbajnok Csomor Erika (Budaörsi TKE), aki negyven évesen is vállalta azt, hogy felveszi a versenyt a fiatalokkal. Az úszásnál a két újbudai triatlonista Horváth Zsanett és Dudás Eszter próbált összedolgozni, akiket a tiszaújvárosi Szakály Zsuzsanna követett. A kerékpár pályára is ők hárman mentek ki elsőként.

Csomor Erika, akinek köztudottan nem erős száma az úszás, 1500 méteren közel két és fél perces hátrányt szerzett. Ez azonban nem jelentett semmit, mert Zelinka Gabriellával (Csepel Dolphins) közösen egyre jobban megközelítették a vezető hármast és a futást már Zelinka kezdte meg elsőként. Nem sokáig haladt az élen, mert Csomor hamar befogta, és azt követően már nem lehetett, vita arról, hogy ki lesz a női győztes. Magabiztos futásával magyar bajnoki címet szerzett. Ideje: 2,02,51. Dudás Eszter ezúttal is bizonyította, hogy helye van a legjobbak között. Jó futásával feljött a második helyre. Időeredménye: 2,04,10. A harmadik helyre Szakály Zsuzsanna érkezett 2,05,07-es idővel.


Tóth Tamás: Kemény volt a verseny, de végre a bringa során sikerült összedolgoznunk, így meg tudtuk tartani azt az előnyt, amit az úszásnál szereztünk. A futásnál egyedül Faldum Gabitól kellett tartanom, de szerencsére sikerült megőriznem az előnyöm.

Csomor Erika: Az elején nehezen találtam meg a ritmust, de aztán bemelegedtem. Zelenka Gabival együtt tudtunk dolgozni kerékpáron, és bedaráltuk az előttünk állókat. A futásnál láttam, hogy Dudás Eszti nagyon szedte a lábát, de volt elegendő előnyöm, amit sikerült megtartanom.

Eredménylisták itt

Forrás: Szentrirmay Tamás

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk