Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Petr Vabrousek Ironman bajnok nyerte az Antarctic Ice Marathon extrém terepfutóversenyt

  • Állapot: Archív

A Déli-sarktól nem messze, a Ellsworth Mountains lábánál rajtolt a mezőny és teljesítette a nem mindennapi kihívást: 42 km, a maratoni táv, 700 m szintkülönbség, legmagasabb hőmérséklet -20 C, legalacsonyabb hőmérséklet -29 C, átlagos szélsebesség 59 km/h. A nyomvonal végig havon és jégen vezetett.

A versenyen 2 ember futotta 4 órán belül a maratoni távot, a győztes Petr Vabrousek igazi multisport legenda, Kropkó Péter is versenyzett ellene korábban. A cseh Vabrousek számos extrém kihívást próbált már az Ironman mellett, ahol több győzelem is fűződik a nevéhez, így nem csoda, hogy itt is helyt állt.

21 nov. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  
Antartic Ice marathon 2013 Antartic Ice marathon 2013 AIM

 

Alistair McLaren ausztrál extrém sportolóval futotta az első félmaratont (elég gyorsan, hiszen 1:40 belül volt a részidejük), innen Varbousek átvette a vezetést és több, mint 20 perc előnnyel ért célba. Harmadik helyen a szlovák Daniel Palko futott be, már 4 órán kívüli idővel.

Az abszolút 4. helyen érkezett a női győztes a brit Fiona Oakes, aki nemcsak az extrém futásairól ismert (sivatagi futások, ultra terepfutó versenyek), hanem arról is, hogy a vegán életmód képviselője, évek óta a nemzetközi kampányok egyik arca.

Az esemény honlapján a szervezők nem kecsegtetnek sok jóval a versenyt tervezgető indulóknak: "Felejtsd el a közönséget, a meleget és a jó érzést. Ilyen hidegben még pingvinek sem állnak a pálya mentén. Szintén felejtsd el a legjobb futóidődet, hiszen a hideg mellett a szél is állandóan fúj. Nagyon."

De aki mégis kedvet kap ehhez a maratonhoz, annak időben kell neveznie, mert limitált a létszám.

{gallery id=AIM2013 rows=3 cols=3}gal/AIM2013{/gallery}

 

2013 Antarctic Ice Marathon - 2013.11.20.

Férfi eredmények

1. Petr Vabrousek (CZE) 3:34.47

2. Alistair McLaren (AUS) 3:56.54

3. Daniel Palko (SVK) 4:18.18

 

Női eredmények

1. Fiona Oakes (GBR) 4:20.02

2. Lauren Jones (AUS) 4:44.56

3. Charlotte Waller (GBR) 5:47.23

 

  Forrás: icemarathon.com | Foto: AIM

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk